Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Museum Schloss Hohentübingen

Hoog boven de stad Tübingen op de Spitzberg verrijst het imposante Renaissance Schloss Hohentübingen met zijn 4 vleugels en ronde torens. Hier woonden de heren van Tübingen, die in de 12de eeuw tot paltsgraven verheven werden, totdat zij in 1342 de burcht en stad aan de graven van Württemberg verkochten. Het onderste portaal van het kasteel stamt uit de tijd dat kastelen nog vestigingen waren en geldt als een van de mooiste Renaissance kunstwerken in het land.

 


Adel maakt plaats voor de wetenschap

Schloss Hohentübingen verloor al in de 16de eeuw aan betekenis als woonplaats van de Württembergse hertogen. Al in het midden van de 18de eeuw nam de universiteit de eerste ruimtes in het kasteel in bezit en in 1816 droeg de Württembergse koning Wilihelm I het hele kasteel over aan de universiteit. In de ridderzaal werd een tijdlang de universiteitsbibliotheek met zijn toentertijd 60.000 boeken ondergebracht, in de kasteelkeuken werd een scheikundig laboratorium ingericht en in de noordoost toren een sterrenwacht.

 


De oudste kunstwerken ter wereld

Tegenwoordig bevindt zich hier een van de grootste archeologische universiteitsmusea van Europa. Naast speciale tentoonstellingen zijn er ook museumstukken te zien uit de prehistorie en de vroegste geschiedenis van de mensheid, de klassieke Oudheid, het oude Egypte en het Nabije Oosten. Hier kunnen bezoekers niet alleen meer dan 350 afgietsels van klassieke beelden bewonderen, maar ook de offerkamers van Seschemnofer uit het Egyptische Oude Rijk en wereldberoemde ivoren figuren uit de ijstijd zoals het 'Vogelherdpferdchen' (paardenfiguurtje gevonden in Vogelherd, Stetten) Bovendien zijn hier ook de mammoet en de Venus te zien die als oudste kunstwerken ter wereld gelden (35.000 - 40.000 jaar oud).

 


Informatie

Museum Schloss Hohentübingen

Burgsteige 11

D-72070 Tübingen

 

T + 49 (0) 70 71 - 29-773 84, 29-775 79 (Kassa)

E-mail

Internet

 

Openingtijden

wo - zon: 10 - 17 uur

do: 10 - 19 uur

Kaart

 

Zin gekregen om naar het kasteel museum Hohentübingen te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar het kasteel museum Hohentübingen bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze