Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

chocolART. Internationaal Chocoladefestival Tübingen                  30 november t/m 5 december 2021

29 november - 4 december 2022

In 2021 vindt het Chocoladefestival in Tübingen in verkleinde vorm plaats onder de naam chocoZEIT. Naar verwachting zal in 2022 het traditionele festival, dat jaarlijks bijna 300.000 bezoekers trekt, weer in zijn "oude" vorm plaatsvinden. Meer informatie kunt u hier nalezen.


Het Chocoladefestival van Tübingen is een toonaangevende markt waarop chocolade specialisten uit Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Zuid-Amerika en geselecteerde bedrijven uit Duitsland hun kostelijke producten tentoonstellen en verkopen. De markt met z'n witte pagodetenten neemt zes dagen lang de steegjes en op de pleinen van het middeleeuwse stadscentrum van Tübingen in beslag.

 

De vakwerkhuizen worden met lichteffecten in chocoladetaarten of peperkoekhuisjes omgetoverd zodat de stad verandert in een sprookjeslandschap.


Verleiden en laten verleiden

Volgens de Maya's kwam de chocolade van de goden. Sinds zijn triomftocht in Europa heeft hij de kunst en letterkunde bevleugeld. Daarom wordt er in Tübingen ook, naast de presentatie van culinaire lekkernijen door internationale topkoks, weer met een uitgebreid, cultureel rogramma de aandacht gevestigd op de zegeningen van de chocolade. Verleiden en zich laten verleiden is het motto als truffels en bonbons met elkaar wedijveren. Met meer dan 100 chocolatiers uit 14 landen, ongeveer 80 ton verkochte chocolade, 20.000 bekers biomelk uit de omgeving van Tübingen en meer dan 300.000 bezoekers is de chocolArt een van de meest succesvolle evenementen in Tübingen.Informatie

Verkehrsverein Tübingen

Tourist & Ticket-Center

An der Neckarbrücke 1

D-72072 Tübingen

 

T + 49 (0) 70 71 91 36-0

E-mail

Internet

 

Openingstijden

Chocolademarkt: di 13 - 20 uur, woe - vrij 10 - 20 uur, za 10 -22 uur en zo 11 -18 uur.

Kaart

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze