Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Kerstmarkten in het Ruhrgebied De Lichtweken van Essen; CentrO in Oberhausen; de Kerstmarkt in Dortmund

In de tijd voor Kerst is een bezoek aan het Ruhrgebied zeker de moeite waard.  De kerstmarkt in Dortmund is met zo'n 300 kraampjes een van de grootste in Duitsland. Hier kunt u bijvoorbeeld genieten van de grootste kerstboom met een hoogte van 45 m, circa 40.000 lichtjes en de vier meter hoge engel als spits.

 

Sinds 1950 verlenen de Lichtweken het centrum van Essen een bijzondere glans en sinds 2001 is daar nog de themareeks 'Europa in Essen' bijgekomen. Als gastlanden waren Nederland, Italië en Oostenrijk al op de kerstmarkt van Essen. vertegenwoordigd. Vorig jaar stond het thema RUHR.2010 centraal bij de lichtinstallaties. Tegelijkertijd heeft de internationale kerstmarkt in Essen heel wat verschillende producten en lekkernijen voor u in petto.

 

Ook in het CentrO Oberhausen krijgt 'de mooiste tijd van het jaar' op een bijzondere manier gestalte en worden de bezoekers uitgenodigd over de kerstmarkt te slenteren. Rond het winkelcentrum wachten er weer heel wat attracties om te worden ontdekt.

 

Naast de grote kerstmarkten in de steden van het oude kolen- en staalgebied zorgen veel kleine en stemmige kerstmarkten in het hele Ruhrgebied voor een beschouwe-

lijke adventstijd. Het aanbod reikt van de St Nicolaasmarkt tot de sprookjesachtige kerst op Kasteel Broich. Op alle kerstmarkten vindt u culinaire lekkernijen, de onmisbare 'Glühwein' en geweldige programma's voor het hele gezin.

 


Informatie

Kerstmarkt Essen: 15 november - 23 december 2019

Internet

 

Kerstmarkt Dortmund: 21 november - 30 december 2019

Internet

 

Kerstmarkt Oberhausen: 15 november - 23 december 2019

Internet

 

Kerstmarkt Mülheim: 29 november - 01 december 2019
06 december - 08 december 2019
13 december - 15 december 2019

Internet

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze