Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Oktoberfest in München, kermis, bier en Dirndl jurken

2020 Afgezegd vanwege Corona!

Het Oktoberfest in München vierde in 2010 zijn 200 jarig jubileum. De traditie van het Oktoberfest – in de volksmond ook wel Wiesn genoemd - vindt zijn oorsprong in een paardenrennen dat kroonprins Ludwig en Prinses Therese in 1810 op een weiland net buiten de stad organiseerden. Het feest is sindsdien elk jaar groter geworden. Aan het einde van de 19de eeuw was het uitgegroeid tot het grote volksfeest. Tegenwoordig komen elk jaar zo´n 6 miljoen bezoekers uit de hele wereld naar München. En daarmee is het allergrootste volksfeest van Duitsland. Het Oktoberfest is een kermis én een bierfeest in een.

De grote Bierzelte, wij noemen dat feesttenten, waar meer dan 10.000 mensen kunnen zitten zijn typisch voor het Oktoberfest. Hier wordt een speciaal voor het evenement gebrouwen bier (Wiesn Märzen) mit een hoger alcoholpercentage en meer stamwort in grote 1 liter kroegen uitgeschonken. Een andere bijzonderheid van de Wiesn is het dragen van klederdrachten. Sinds 1950 vindt elk jaar tijdens het Oktoberfest een van de grootste optochten met klederdrachten plaats. Mannen in hun korte Lederhosen en vrouwen in Dirndl jurken met ruches en een diep decolleté bepalen tijdens de 3 feestweken het modebeeld.

 

Datum:

Het eerstvolgende Oktoberfest vind plaats van 18 september - 3 oktober 2021

op de Theresienwiese.

 

Zin gekregen om naar het Oktoberfest in München te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar het Oktoberfest in München bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze