Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

'Parels aan de Ruhr' van Mülheim

Vanaf het voorjaar 2010 zijn er drie nieuwe themaroutes in Mülheim voor fietsers en wandelaars.

De route Perlen der Kultur (parels der cultuur) verbindt de musea aan de Mülheimer Museumsmeile (Mülheimer museumroute) met elkaar over een afstand van 16 kilometer. Op deze route kunt u ook nog andere plekken van culturele betekenis zien.

De 16 kilometer lange route 'Perlen der Industriegeschichte' (parels van de industriële geschiedenis) toont de oorsprong van de economische en industriële opbloei van de stad. Er zijn bijzondere hoogtepunten, zoals het Aquarius Wassermuseum, die door de Route van de industriecultuur (route van de industriecultuur) ook buiten de regio als attracties aanzien genieten.

Prachtig uitzicht over de uiterwaarden bij een van de Ruhrperlen in Mülheim an der Ruhr

vergroten

Prachtig uitzicht over de uiterwaarden bij een
van de Ruhrperlen in Mülheim an der Ruhr
© Mülheimer Stadtmarketing und Tourismus GmbH
fotograaf: Joshua Belack
Het 'andere gezicht' van een stad in het Ruhrgebied kan men beleven op de route 'Perlen der Ruhrnatur' (parels van de natuur langs de Ruhr).  De route, die 17 kilometer lang is en bij het uitgangspunt terugkeert, brengt de bezoeker naar de groene oasen van het Ruhrdal. Vijf verschillende landschappelijke ensceneringen bieden de bezoeker daarbij hele nieuwe gezichtspunten. Iedere route wordt gekenmerkt door een kleuraanduiding waaraan de fietser en wandelaar zich kan oriënteren. Door het nieuwe PDA-systeem voor rondleidingen heeft de bezoeker de mogelijkheid op de route multimediaal te navigeren, audio-informatie bij de diverse stopplaatsen op te vragen en aan een speurtocht mee te doen. Het programma biedt zowel de mogelijkheid een route op thema te kiezen als een apart voor kinderen uitgedachte rally. De PDA’s zijn voor € 5,00 per dag te huur bij de toeristische informatiedienst en bij de locaties voor fietsverhuur, die overigens ook speciaal uitgebrachte Ruhrperlen-fietsen verhuren.

Informatie

Mülheimer Stadtmarketing und Tourismus GmbH (MST)

Touristinformation

Schollenstraße 1

D-45468 Mülheim an der Ruhr

 

T +49 (0)208 9609641

E-mail

Internet

 

 

Openingstijden:

ma.-vrij. 9-18 uur

za. 10-14 uur

 

Kaart

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze