Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Frankische merengebied: een goede keuze voor een actieve vakantie in Duitsland

Het Frankische Merengebied (Fränkische Seenland) is nog maar een paar decennia oud. Vroeger was het gewoon een mooi heuvelachtig gebied in Franken. Tegenwoordig is het een van de belangrijkste watersport-

gebieden van Beieren. De regio ligt midden op de Europese waterscheiding. Ten zuiden van deze 'grens' is te veel water, ten noorden te weinig. Via verschillende ingenieuze systemen wordt nu het teveel aan water naar het noorden gesluisd en gepompt. De 5 meren die zijn daarbij zijn ontstaan, zijn eigenlijk grote waterreservoirs, die ook bijzonder geschikt zijn voor recreatief gebruik.

Actieve vakantie op en om de 5 meren

De Altmühlsee in het Frankische merengebied is een prachtig watersportgebied voor uw vakantie in Duitsland

vergroten

Boottochten over de meren in het Frankische Merengebied
© Tourismusverband Fränkisches Seenland
Het eerste meer, dat zo´n 25 jaar geleden klaar was, is de Altmühlsee. Het hele meer wordt omringd door een dam en is een prachtig watersportgebied waar men uitstekend kan zwemmen, surfen en zeilen. Tijdens het seizoen vaart de rondvaartboot MS Altmühlsee langs de recreatiecentra. Het Vogeleiland is een van de belangrijkste natuurgebieden voor trekvogels in Beieren. Elk jaar weer komen veel vogelliefhebbers de zeldzame nieuwe vogelwereld uit de verte gadeslaan.

De Grote Brombachsee, het grootse van de 5 meren in het Frankische merengebied, viert in 2011 zijn 10-jarig jubileum. De Kleine Brombachsee en de Igelsbachsee worden slechts door dammen gescheiden. De 3 meren bieden veel watersportmogelijkheden. Boven-

dien is het aantrekkelijk om de wandelen en te fietsen langs het water. Een rondje rondom de Brombachsee is 17,5 km lang. Een bijzondere attractie is een boottocht met de grote trimaran MS Brombachsee. De Rothsee is een geliefd recreatiegebied van de bewoners van Neurenberg. Zeilen en surfen is op een groot deel van het meer mogelijk.

Wandelen en fietsen in het Frankische Merengebied

Rondom de meren zijn uitstekende fiets- en wandelpaden aangelegd. Langs het water is het vrij vlak en is het dus ont-

spannen fietsen. Het omringende heuvel-

landschap vormt een wat grotere uitda-

ging. Ten noorden van de Brombachsee liggen dromerige stadjes met een middeleeuwse flair, zoals de bierstad Spalt en Wolframs-Eschenbach, met een nog volledige 14de eeuwse stads-

muur. Ten zuiden van de meren liggen mooie barokstadjes, zoals Ellingen, en het barokke kasteel Dennenlohe. Weissenburg heeft een aantal Romeinse bezienswaardigheden en is het informatiecentrum voor de Limes-route. De regio is een uitstekend uitgangspunt om te Altmühlfietsroute te verkennen.

Met de rolstoel op vakantie

Mensen in een rolstoel of met een bewegingsbeperking zijn in het Frankische Merengebied bijzonder welkom. De regio is een goed voorbeeld van wat er bij de planning van een recreatiegebied kan worden gedaan om iedereen een ontspannen vakantie te bezorgen. De wegen rondom de 5 meren zijn nagenoeg vlak en bij de meeste stranden bevinden zich parkeerplaatsen en toiletten voor rolstoelgebruikers. Een paar stranden zijn met de rolstoel te bereiken en ter plekke kunnen speciale strandrolstoelen worden gehuurd. Voor veel mensen die van een rolstoel afhankelijk zijn, is een vakantie in het Frankische Merengebied de eerste mogelijkheid om zonder ingewikkelde technische hulpmiddelen in natuurlijk water te kunnen zwemmen.
Het Frankische Merengebied (Fränkisches Seenland) biedt veel vakantiemogelijkheden voor mensen met een handicap.

vergroten

Goed vakantiegebied voor mensen met een
bewegingsbeperking
© Tourismusverband Fränkisches Seenland
Zowel een camping, als een aantal geselecteerde vakantiewoningen en een viersterrenhotel zijn kritisch getoetst op hun geschiktheid voor rolstoelgebruikers. Aan de Igelsbachsee is een visstekje aangelegd. Door een houten band is het niet mogelijk in het meer te glijden als u eens een wat grotere vis aan de haak heeft geslagen.

Vakantietips voor het Frankische Merengebied


Informatie

Tourismusverband "Fränkisches Seenland"
Hafnermarkt 13
91710 Gunzenhausen

T +49(0)9831 500 120
E-mail
Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar het Frankische meerengebied te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar het Frankische meerengebied bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze