Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Saale und Unstrut: het land van wijn en steen

De streek tussen Leipzig en Weimar heeft haar naam te danken aan de Saale en de Unstrut. Deze twee rivieren zijn bepalend voor het landschap van het noordelijkste gebied van Duitsland waar kwaliteitswijnen worden geproduceerd. De Middeleeuwen hebben duidelijke sporen achtergelaten in het cultuurlandschap. Burchten, kathedralen, kloosters en steden getuigen nog van deze tijd. Ga per fiets, boot, te voet of met de auto op verkenning in het mooie landschap dat wordt afgewisseld  door historische bouwwerken, terrassen van de wijngaarden en rivieren. In het gebied van de Saale en Unstrut zult u ook mystieke schatten van wereldfaam ontdekken.

 

 

Wat mag u niet missen?

Naumburger Dom: Het wereldberoemde en meest kenmerkende gebouw van Naumburg is de laat-romaanse en  vroeg-gotische St. Peter en Paulus-kathedraal. In de kathedraal kunnen bezoekers de twaalf beelden van de stichters (de bekendste zijn die van Uta en Ekkehard) bewonderen die de zogenaamde Meester van Naumburg heeft gemaakt. De Dom is in 2018 op de UNESCO werelderfgoedlijst geplaatst.
Residenties: Majestueuze barokke kastelen getuigen van de luisterrijke geschiedenis van de vroegere hertogdommen Sachsen-Weißenfels, Sachsen-Merseburg en Sachsen-Zeitz.
Bosrijke idylle tussen molens en berenpoten: In het Droyßiger-Zeitzer bosgebied en Wethautal vindt de bezoeker idyllische fiets- en wandelroutes, zoals de Saale-Unstrut-Elster-Radacht. Geniet van regionale producten en laat je verrassen door interessante bezienswaardigheden, zoals de Schönburg, het kasteel van Droyßig met berenverblijf en kleine wijngaarden.
Geiseltalsee: Na ruim 300 jaar mijnbouw is het grootste, kunstmatige meer van Duitsland nu een paradijs voor mensen van heinde en verre die ontspanning zoeken. De jachthaven Mücheln is het centrum voor watersport en recreatie. Een wijnlokaal aan de wandelroute van 28 kilometer langs de Geiseltalsee biedt een grandioos uitzicht over het meer.

Kuuroorden Bad Kösen, Bad Bibra, Bad Sulza en Bad Dürrenberg: In deze plaatsen komen bepaalde elementen voor die een heilzame uitwerking hebben op lichaam en geest. Vakantiegangers komen naar deze kuuroorden om te regenereren en nieuwe energie op te doen bij de gradeerwerken waar het zout water langs twijgjes naar beneden sijpelt of tijdens een drinkkuur.

 

Jaarlijkse hoogtepunten

12 t/m 14 juni 2020 | 51e Merseburger Schlossfest. Evenement rond het prachtige renaissance kasteel van Merseburg, met een historische optocht.

22 t/m 29 juni 2020 | het Naumburger Hussiten Kirschfest boogt op een eeuwenoude traditie. Met grote historische optocht door het historische centrum van Naumburg.

11 t/m 13 september 2020 | het grootste wijnfeest van hartje Duitsland in het grootste wijndorp van de regio: Freyburg (Unstrut).

2 t/m 11 oktober 2020 | Tijdens het Heinrich-Schütz-Musikfest in Weißenfels draait alles om de muziek van deze beroemde Duitse componist uit de 17e eeuw. Bijzondere concerten op locaties die met Schütz te maken hebben.

19 t/m 20 december 2020 | advent in de wijnbergen. Kom in de kerstsfeer in Naumburg en bij de wijnbergen in de wijk Roßbach.

Lees meer over deze en andere evenementen op www.saale-unstrut.de

Handig om te weten

Kamperen
Ongeacht of u met uw tent kampeert of met een camper reist, in dit unieke natuur- en cultuurlandschap kunt u helemaal opgaan in de natuur.

Kulinarium ‘Gastlich Saale-Unstrut’
Dit is een regionaal kwaliteitskeurmerk voor restaurants in de streek Saale-Unstrut.
De restaurants met dit keurmerk presenteren niet alleen smakelijke gerechten in een stijlvolle omgeving, maar bieden ook bijzondere regionale specialiteiten en lekkernijen aan in combinatie met een selectie van de veelzijdige wijn- en sektsoorten uit het gebied van Saale en Unstrut.

Korte film
Ga met ons op ontdekkingsreis naar de verborgen plekken in het gebied van Saale en Unstrut.

 

 

 

 

Wist u al ...

... dat de populaire Duitse operazanger en entertainer Gunther Emmerlich is wijnambassadeur voor het wijngebied Saale-Unstrut. Als echte wijnliefhebber bekleedt hij sinds 2008 deze erefunctie. Hij is te gast bij verschillende wijnevenementen in het wijngebied en combineert zijn functie als wijnambassadeur met zijn andere grote passie: zingen. Hij is van de partij op het wijnfeest in Freyburg en fungeert als jurylid bij de verkiezing van de wijnkoningin van Saale-Unstrut.

 

Informatie

Saale-Unstrut-Tourismus e.V.
Topfmarkt 6
06618 Naumburg
T: +49 (0)3445 233790

info@saale-unstrut-tourismus.de
www.saale-unstrut-tourismus.de

Kaart

Foto's:

Achtergrond:

Saalhäuser Weinberg: Saale-Unstrut-Tourismus e.V. © TRANSMEDIAL | Naumburger Dom: Saale-Unstrut-Tourismus e.V. © TRANSMEDIAL | Residenties - Schloss WSF - Schloss Neu-Augustusburg: SCHAU! Multimedia | Bosrijke idylle tussen molens en berenpoten - Haynsburg: Saale-Unstrut-Tourismus e.V. | Geiseltalsee: Saale-Unstrut-Tourismus e.V. © www.christophkellerfoto.com | Kuuroorden Bad Kösen, Bad Bibra, Bad Sulza en Bad Dürrenberg - Jahrhundertalte Tradition des Salzsiedens in Bad Sulza erlebbar © Melanie Kornhaas

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze