Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Rhön

Dit gebied ligt precies op de grens van de deelstaten Beieren, Thüringen en Hessen. Het landschap wordt gekenmerkt door meestal onbeboste heuveltoppen, lieflijke dalen, venen en oneindige vergezichten. Wie op zoek is naar authenticiteit, rust en natuur vindt hier zijn plekje. De bewoners van de Rhön hechten veel waarde aan het in stand houden van tradities en gebruiken. Traditionele volksfeesten, zoals de Rhöner Lichtmess of het Rhöner Karneval, de vele dorpsfeesten en kermissen spelen nog steeds een belangrijke rol. De keuken van de Rhön is lange tijd als armeluiseten afgedaan. Sinds regionale producten weer volop in de belangstelling staan, zijn de Gasthöfe weer traditionele Rhöner gerechten op de kaart gaan zetten. En met succes.

 

Eén landschap, drie deelstaten

Herft in de Rhön
Herftstlandschap in de Rhön
© Michael Wolf - Fotolia.com

Voor een toerist op bezoek in de Rhön is het niet van belang of hij/zij zich net in Beieren, Thüringen of Hessen bevindt. Zolang hij zich maar thuis voelt. Na de hereniging van Oost- en West-Duitsland hebben de politici besloten de regio als eenheid te presenteren. Het eerste succes kon snel worden behaald: de UNESCO erkende de Rhön als biosfe- renreservaat. Hier gaat het om de wisselwerking van mens en natuur: de ontwikkeling van landbouw, bosbouw en het toerisme dient in harmonie met het behoud en de ontwikkeling van de natuurlijke omgeving te verlopen.

 

Kloosterbier en zweefvliegen

Der Hochröhner is een 180 km lange gecertificeerde wandelroute tussen de kuuroorden Bad Kissingen en Bad Salzungen en voert midden door het biosferenreservaat. Vanaf de hoogste toppen van dit middengebergte heeft u een prachtig uitzicht over het heuvellandschap. Bad Kissingen straalt nog steeds de 19de-eeuwse elegantie uit, maar dan in een modern jasje.

 

Andere bezienswaardigheden onderweg zijn het Franziskanerkloster op de Kreuzberg, een bedevaartskerk die aan het einde van de 17de eeuw werd gebouwd en sindsdien een geliefd doel voor pelgrims en natuurliefhebbers is. Wellicht dat de brouwerij waar al bijna 3 eeuwen het lekkere kloosterbier wordt gebrouwen hierbij een rol speelt. Vanaf de top van de Wasserkuppe (950 m) vond de eerste vlucht met een zweefvliegtuig plaats. Vanwege de gunstige wind is het niet verwonderlijk dat juist hier het zweefvliegen werd uitgevonden. Nog altijd kunt u overal witte gevaarten en tegenwoordig ook bonte paragliders door de lucht zien glijden.

 

De Duitse apostel in een barokke stad

De barokke stad Fulda is de stad van de H. Bonifatius. In opdracht van Paus Gregorius II werd hij vanuit het Engels Exeter naar het Europese vasteland gestuurd met de opdracht de heidense Germanen te bekeren. In zijn opdracht werd in 744 een klooster gebouwd. Nadat Bonifatius in Dokkum was vermoord, werd zijn lichaam in het klooster bijgezet. De benedictijner abdij in Fulda ontwikkelde zich in de daaropvolgende eeuwen als centrum van geloof, geleerdheid en kunst.

 

Het graf van Bonifatius bevindt zich tegenwoordig onder het hoofdaltaar van de barokke Dom. De Michaelskirche domineert met zijn grote vierkante toren het Domplein. De crypte dateert uit de Karolingische tijd. Het Schloss zoals we het nu kennen is in de eerste helft van de 18de eeuw als residentie voor de ‘Fürstäbte’ van Fulda gebouwd. In de verschillende pronkzalen, met name het Spiegelkabinet, wordt de enorme macht van deze abten zichtbaar.

 

Informatie

Tourist-Infozentrum-Rhön
"Haus der schwarzen Berge"
Oberbach
Rhönstraße 97
D-97772 Wildflecken

T +49 (0)9749 91220

E-mail

Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar de Rhön te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Rhön bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze