Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Naturregion Sieg = pure ontspanning

Ten oosten van de Rijn, ten zuidoosten van Keulen, ligt de Naturregion Sieg. Het mooie landschap met zijn gevarieerde flora en fauna is een populair recreatiegebied van de inwoners van de grote steden in het Rijnland. Het aantal recreatiemogelijkheden is veelzijdig, dus hier vindt iedereen wel iets van zijn gading. Liefhebbers van wandelen en fietsen biedt het dal van rivier de Sieg volop mogelijkheden voor een uitstapje of een vakantie.
Een uitgebreid netwerk van gecertificeerde wandelwegen en fietspaden wacht erop om tijdens een fietstocht of een wandelvakantie rondom Siegburg te worden ontdekt. Onderweg liggen talrijke bezienswaardigheden voor de culturele variatie. Ook gezinnen kunnen kiezen uit diverse spannende uitstapjes, zoals het dichtbij beleven van dieren of lekker actief zijn met zijn allen. 


 

Wat mag je niet missen in de Naturregion Sieg?

Burg Blankenberg in Stadt Blankenberg: al van veraf is de middeleeuwse burcht Blankenberg, die hoog op een rots boven de Sieg troont, zichtbaar. Een bezoek aan de Stadt Blankenberg is een reis terug in de tijd. Ruïnes en resten van poorten getuigen van het rijke verleden.                                                 
Siegtaldom: de parochiekerk St. Laurentius (1879/80) wordt ook wel de Dom van het Siegdal genoemd. Het is de enige kerk met 2 torens in het district Rhein-Sieg.     
Burchtruïne Windeck: de middeleeuwse burcht is zowel tijdens de 30-jarige oorlog als ook in 1672 door de Fransen verwoest. Sindsdien deed ze dienst als ‚steengroeve‘. In 1960 begon men met de restauratie. Inmiddels staat de muur van het paleis weer en is de burchttoren gestabiliseerd.     
Druidenstein: de druïderots is een 20 meter hoge rotsformatie van basalt. De vorm van de Druidenstein is ontstaan doordat zich lava door de harde natuursteen perste en vervolgens stolde. Door erosie bleef alleen de harde kern van basalt over.
Freusburg: de vroegmiddeleeuwse burcht staat op een heuveltop, hoog boven het dal van de Sieg. Tegenwoordig is de Freusburg een jeugdherberg. Dikke muren, verdedigingstorens en de burchtgracht maken van een verblijf een reis terug in de tijd.                            

 

 

 

 

Hoogtepunten in de Naturregion Sieg

  • 07 Juli 2019: Siegtal Pur – autovrij Siegtal: elk jaar is op de eerste zondag in juli het Siegdal over een afstand van 130 km afgesloten voor auto´s. Fietsers, inline-skaters, joggers en wandelaars hebben tussen 9 en 18 uur de hele weg voor zich zelf. Onderweg allerlei activiteiten  en evenementen.

  • Juli en augustus 2019: Siegtal-Festival-Sommer. Meer dan 40 evenementen, van concerten tot tentoonstellingen in de gemeentes Eitorf, Hennef, Siegburg en  Windeck. De zomer in de Naturregio Sieg is kleurrijk en afwisselend: muziek, theater, literatuur, kunst en film. 

  • 3 oktober 2019: Oude ambachten in streekmuseum Altwindeck. Bewonder het werk van bezembinders, bakkers, glasblazers, mandenvlechters, molenaars, zadelmakers, smeden, pottenbakkers, wevers en nog veel meer toe bij het uitoefenen van hun handwerk. 11 – 18 uur. .

  • 23 november t/m 22 december 2019: middeleeuwse markt tijdens de advent in Siegburg. Een reis terug in de tijd is een bezoek aan de kerstmarkt van Siegburg. Naast de kraampjes in middeleeuwse stijl waar je handwerklieden met oude ambachten aan het werk kunt zien, wordt er ook gegoocheld en middeleeuwse liedjes gezongen.

Handig om te weten

Camping: Voor iedereen die met zijn camper, caravan of tent onderweg is, zijn er volop mogelijkheden in de Naturregion Sieg. Sommige campings liggen in oude bossen, andere direct aan de rivier en hebben een eigen strandje. Een paar campings bieden activiteiten aan zoals sportfaciliteiten, begeleide wandelingen of kinderactiviteiten tijdens de schoolvakanties. Voor campers zijn er voldoende staanplaatsen beschikbaar. Van eenvoudig op een veldje of bij een boerderij, tot comfortabel met alle faciliteiten op een camping.Wist u dat...

… als u een accommodatie in de Naturregio Sieg boekt, u gratis gebruik kunt maken van de bussen en treinen in onze streek.
Iedereen die via onze website online zijn hotel, vakantiewoning of camping boekt, krijgt voor het gehele verblijf een ticket voor het netwerk van openbaar vervoer van het Verkehrsverbund Rhein-Sieg.

 

 

Informatie

Besucherzentrum Naturregion Sieg

Schönecker Weg 3

51570 Windeck

T +49–(0)2292 19 433

E-Mail

Internet

Kaart

Foto's:

Burg Blankenberg: ©Raab/ Naturregion Sieg

Siegtaldom: ©Naturrregion Sieg

Burchtruïne Windeck: ©Naturregion Sieg

Druidenstein: ©Hof/ Naturregion Sieg

Freusburg: © Hof/ Naturregion Sieg

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze