Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Tanken, toiletten en restaurants langs de snelweg in Duitsland

Als je met de auto onderweg bent in Duitsland en even wilt pauzeren is het wel handig om te weten waar je stopt, bij een Raststätte of Autohof.

Een Autohof ligt net na de afslag van een snelweg. Het is mogelijk om er te tanken en meestal kun je er ook een hapje eten en gebruik maken van het toilet. De benzine/diesel is er vaak een paar cent gekoper dan bij de tankstations langs de snelweg.

Een Raststätte ligt direct aan de snelweg. U kunt er tanken, er zijn toiletten en meestal restaurants met zelfbediening.

 

 

Tip: kijk bij de Raststätten of ze het SANIFAIR-symbool hebben: SANIFAIR biedt schone wc´s en wikkelruimtes, en is in veel gevallen barrierevrij. Bij SANIFAIR betaal je meestal € 0,70 en ontvang je een tegoedebon ter waarde van € 0,50 die je bij alle snelwegrestaurants met het SANIFAIR-logo kunt inwisselen. Klik hier om de SANIFAIR Raststätten te vinden.

 

Handig om te weten: in sommige Duitse steden heb je een milieusticker nodig om naar de binnenstad te mogen rijden. Hier kom je meer te weten over de steden, kosten en waar je een milieusticker kunt kopen.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze