Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Paderborner Land: mooie natuur & rijke cultuur; oude geschiedenis & moderne computers

Op zo´n 200 km van de Nederlandse grens ligt het Paderborner Land. Een mooi stukje Duitsland dat nog niet zo heel bekend is. Ten ontrechte. De steden en het landschap zitten vol verrassingen. Ongerepte natuur, de rijke geschiedenis, een authenthieke keuken en gastvrije mensen maken van het Paderborner Land een ideale bestemming voor een korte vakantie.


Voor fietsers is alleen het beste goed genoeg

Fietsen door het Paderborner Land
© Touristikzentrale Paderborner Land e.V

De beste manier om het Paderborner Land te ontdekken is op de fiets. Er zijn weinig andere regio´s in Duitsland die zo´n uitstekend netwerk van fietsroutes heeft ontwikkeld, dat ook nog alle bezienswaardigheden met elkaar verbindt. De streek heeft meer dan 1000 km aan gemarkeerde fietspaden. Talrijke fietstochten verbinden 2 of 3 plaatsen die dicht bij elkaar liggen. De Paderborner Land Route verbindt bijna alle toeristische trekpleisters met elkaar: Het Klooster Dalheim, de bronnen van de Ems, de Paderborner Dom, Schloß Neuhaus, Wewelsburg en nog veel meer. Actieve vakantiegangers kunnen over een afstand van 245 km elke dag weer iets nieuws ontdekken in het Paderborner Land. De Duitse Fietsersbond (ADFC) heeft de route sinds enkele jaren met 3 kwaliteitssterren beloond.

 

 


 

 

Wat mag je niet missen in het Paderborner Land?

Wewelsburg: gebouwd 1603-1609 in de stijl van de Weserrenaissance als tweede residentie voor de prins-bisschoppen van Paderborn. Het driehoekige slot torent hoog op een rots boven het Almedal. De burcht herbergt het Historische Museum des Hochstifts Paderborn. In het voormalige wachtgebouw op het voorplein is de tentoonstelling 'Ideologie und Terror der SS' te bezichtigen.
Steinhorster Becken: dit 82 ha groot beschermde natuurgebied geldt als grootste door mensenhand geschapen biotoop in de deelstaat Noordrijn-Westfalen. Het is een combinatie van watervlaktes, eilanden en natte weilanden aan weerszijden van de Ems. Hier zijn naast eenden en visetende vogels zoals de aalscholver ook in het seizoen veel doortrekkende wadvogels te zien.
Kloster Dalheim: De sacrale gebouwen van het voormalige klooster van de Augustijner koorheren is een architectionisch kleinood. Het complex is goed gewaard gebleven en heet een kruisgang met kruisgewelven en een kloostertuin. Tegenwoordig is hier het LWL – Landesmuseum für Klosterkultur gevestigd.
Stadhuis van Paderborn: Het stadhuis dat aan het begin van de 17e eeuw in de stijl van de Weserrenaissance is gebouwd, is een van de herkenningstekens van het Paderborner Land. In het onderste gedeelte van de prachtige façade met zijn 3 gevels bevinden zich 2 open hallen die door Dorische zuilen worden gedragen. Vroeger werd hier recht gesproken.
Dom van Paderborn: Het grootste deel van de imposante dom in het centrum van Paderborn stamt uit de 13e eeuw. Het is een drieschepige hallenkerk met 2 dwarsbeuken, een crypte en een indrukwekkende Romaanse toren. Een van de symbolen van Paderborn, het beroemde 'drie-hazen-venster' uit de 16e eeuw bevindt zich in kruisgang.

 

 

Handig om te weten

 

Flyer met alle uitstapjes en bezienswaardigheden in het Paderborner Land


Wist u dat…

de Pader de kortste rivier van Duitsland is?
Midden in de stad Paderborn borrelen meer dan 200 bronnen omhoog, die samen de Pader vormen, de kortste rivier van Duitsland. Per seconde komt er zo´n 3.000 tot 9.000 liter naar boven en vormen samen de 5 armen van de Pader. Nog in het stadscentrum komen de 5 armen samen. Na slechts 4 kilometer mondt de Pader in Schloss Neuhaus alweer in de Lippe.

Langs de Pader loopt de nieuwe "PaderWanderung", de eerste stadswandeling met keurmerk in Duitsland.

 

Informatie

Touristikzentrale Paderborner Land e. V.

 

Königstraße 16

33142 Büren

Tel. +49 (0)5251 308 81 11

 

E-mail

Internet

Facebook

 

Informatie

Kaart

Zin gekregen om naar het Paderborner Land te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar het Paderborner Land bent u bij NS International aan het juiste adres.

 

Foto's: Achtergrond, stadshuis van Paderborn en Landesgartenschau 2017 in Bad Lippspringe - © Touristikzentrale Paderborner Land e.V. | Wewelsburg, Steinhorster Becken, Kloster Dalheim en Dom van Paderborn - © Touristikzentrale Paderborner Land e.V., LWL/Axel Thünker

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze