Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Paderborner Land: een streek voor actieve vakantiegangers in hartje Westfalen

Het Paderborner Land ligt zo´n 200 km van de Duitse grens en is een insider tip voor iedereen die geniet van een actieve vakantie. Het afwisselende landschap van velden, bossen, heidevelden en zacht glooiende rivierdalen staat voor een natuurbelevenis die alle zinnen aanspreekt. Daarnaast zijn er nog de talrijke bezienswaardigheden. De interessante musea maken het Paderborner Land ook een fijne bestemming voor cultuurliefhebbers.

Met de fiets door de natuur

Fietsen door het Paderborner Land
© Touristikzentrale Paderborner Land e.V

De beste manier om het Paderborner Land te verkennen is op de fiets. Voor een geslaagde fietstocht biedt de regio een uitstekend bewegwijzerd routenetwerk met verschillende afstanden en moeilijkheidsgraden. De routes met een totale lengte van 1000 km brengen de vakantiegangers feilloos naar de mooiste plekjes en bezienswaardigheden. Met name op de Paderborner Land Route maken de fietsers kennis met het Klooster Dalheim, de bronnen van de Ems, de dom van Paderborn, de Wewelsburg en nog vele andere pareltjes. De ADFC (Duitse Fietsersbond) heeft de route 3 sterren gegeven.

 

 


 

 

Wat mag je niet missen in het Paderborner Land?

Wewelsburg: Wewelsburg. De markante driehoekige Wewelsburg neemt een unieke plaats in onder de historische bouwwerken in Duitsland. De indrukwekkende burcht in de stijl van de Weserrenaissance ligt hoog boven het dal van de Alme en biedt onderdak aan het Historische Museum van het Prinsbisdom van Paderborn. In een vroeger wachtgebouw op het voorplein kun je de tentoonstelling 'Ideologie und Terror der SS' bekijken.

Steinhorster Becken: dit beschermde natuurgebied geldt als grootste door mensenhand geschapen biotoop in de deelstaat Noordrijn-Westfalen en is een waar Mekka voor vogelliefhebbers. Het opgestuwde water van de Ems vormt hier een klein paradijs van waterlopen, ongerept land en eilandjes dat je het beste kunt bekijken op een 5 km lange rondwandeling.

Kloster Dalheim: Een bezoek aan het Klooster Dalheim lijkt op een reis terug in de tijd. Het sacrale bouwwerk maakt een diepe indruk met zijn perfecte gotische architectuur en de barokke tuinen die met veel toewijding zijn gerestaureerd. In het vroegere Augustijnenklooster vind je een interessant museum over de geschiedenis van de kloostercultuur.

Stadhuis van Paderborn: het raadhuis dateert uit het begin van de 17e eeuw. Het is met zijn drie indrukwekkende gevels een schoolvoorbeeld van de Weserrenaissance en tegelijk ook een iconisch gebouw in het Paderborner Land. Het markante gebouw ligt op een steenworp afstand van nog meer bezienswaardigheden, zoals de dom van Paderborn en het bronnengebied van de Pader met vijvers en waterlopen.

Dom van Paderborn: de toren van de dom domineert het stadssilhouet van Paderborn. De hallenkerk met drie beuken uit de 13e eeuw is de zetel van de aartsbisschop. De kerk is ook het meest karakteristieke gebouw van de stad en de inwoners hebben het in hun hart gesloten. Een klein, maar beroemd detail wacht in de kruisgang en dat is het venster met de drie hazen uit de 16e eeuw. Waarschijnlijk symboliseert de voorstelling de heilige Drievuldigheid.

Spoorwegviaduct van Altenbeken: Met zijn 24 stenen bogen overbrugt het imposante bouwwerk het dal van de Beke. Het viaduct is de grootste brug in Europa van kalkzandsteen en is een symbool voor de spoorwegtraditie van Altenbeke en de industriecultuur in het Paderborner Land. Het viaduct is ook een geweldig fotomotief. Zeker ’s avonds, als een sfeervolle belichting indrukwekkende foto's garandeert.

Gartenschau Bad Lippspringe: De tuinbouwshow is een voortvloeisel uit de Landesgartenschau van 2017 en in de lente, zomer en herfst kun je er tal van bloeiende planten bewonderen. Bomen en waterpartijen zijn zowel kader en indeling voor de bloemenperken. Boeiend zijn ook de gezinsvriendelijke evenementen die regelmatig plaatsvinden, zoals het zandsculpturen- en het pompoenfestival.

Natuurbelevenis Aatal: In Bad Wünnenberg komen niet alleen gezinnen met kinderen aan hun trekken. Een bijzondere, zintuigelijke ervaring is een wandeling over het blotevoetenpad: wandel over warmende boomschors, fijne en grove kiezels en door zachte leem en een verfrissend beekje. Hier vindt u volop belevenissen die een weldaad zijn voor lichaam en geest.

Heinz Nixdorf Museumsforum: Het grootste computermuseum ter wereld trekt bezoekers van ver buiten de regeio. De vaste tentoonstelling geeft een beeld van 5.000 jaar communicatietechniek, van het Babylonische spijkerschrift tot en met de modernste ontwikkelingen in de computertechnologie. Regelmatige wisseltentoonstellingen zorgen voor variatie, er zijn ook spannende evenementen.

 

 

 

 

Uitstapjes

 

Flyer met alle uitstapjes en bezienswaardigheden in het Paderborner Land

Wist u dat…

de Pader de kortste rivier van Duitsland is?


Midden in de stad Paderborn borrelen meer dan 200 bronnen omhoog, die samen de Pader vormen, de kortste rivier van Duitsland. Per seconde komt er zo´n 3.000 tot 9.000 liter naar boven en vormen samen de 5 armen van de Pader. Nog in het stadscentrum komen de 5 armen samen. Na slechts 4 kilometer mondt de Pader in Schloss Neuhaus alweer in de Lippe.

Langs de Pader loopt de nieuwe "PaderWanderung", de eerste stadswandeling met keurmerk in Duitsland.

 

 

 

Informatie

Touristikzentrale Paderborner Land e. V.

 

Königstraße 16

33142 Büren

Tel. +49 (0)5251 308 81 11

 

E-mail

Internet

Facebook

 

Informatie

Kaart

Zin gekregen om naar het Paderborner Land te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar het Paderborner Land bent u bij NS International aan het juiste adres.

 

Foto's: Achtergrond, stadshuis van Paderborn © Touristikzentrale Paderborner Land e.V. | Wewelsburg, Steinhorster Becken, Kloster Dalheim en Dom van Paderborn - © Touristikzentrale Paderborner Land e.V., LWL/Axel Thünker. Heinz Nixdorf Forum: © Reinhardt Hardtke - HNF, Landesgartenschau: © Herbert Hoffmann

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze