Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Weekendje weg naar Oldenburg?

Een stedentrip naar Oldenburg is tegelijkertijd een reis in het verleden als een reis naar de toekomst. Oldenburg wil vooruit!Al enige jaren richt Oldenburg zich doelbewust op het bevorderen van wetenschap en economie. Daarbij geldt dat een stad net zo goed is als de knappe koppen die er wonen. De stad noemt zichzelf dan ook de stad van overmorgen. Dat zijn er inmiddels al meer dan 160.000 en hun aantal stijgt nog. In universiteitssteden wonen studenten en studenten maken een stad levendig. Dat geldt ook voor Oldenburg. Een kleine stad in het Noorden van Duitsland met maar liefst 20.000 studenten. De binnenstad is oud, uit 13e eeuw, maar wat er te doen is, staat juist vaak in het teken van de moderne tijd. Tentoonstellingen met lezingen over de internationale politiek, muziekvoorstellingen met veel wereldmuziek.

 

Veel kunst en cultuur

De stad valt eveneens op door de schitterende en veelzijdige architectuur. Het gezicht van de stad wordt bepaald door chique villawijken, classicistische bouwwerken, de kleine binnenhaven, het oude slot en het imposante Staatstheater. De historische sfeer en het grootsteedse levensgevoel dragen ertoe bij dat de inwoners zich zeer betrokken voelen bij hun stad. Een aantal grote evenementen, landelijk bekende musea en een gevarieerd theateraanbod hebben ervoor gezorgd dat Oldenburg ook ver buiten de stadsgrenzen bekend staat als een levendige en veelzijdige stad die cultuur hoog in het vaandel heeft staan. In de wijde omgeving staat Oldenburg bekend als een paradijs om te winkelen.

 

Wandelen met Graaf Anton

Erg leuk in Oldenburg is een stadswandeling. Er zijn traditionele rondleidingen met een gids die alle hoogtepunten van de stad laat zien zoals het stadhuis, het kasteel, de Gertrudenkapelle en de meer dan 200 beelden. Bijzonder  zijn de thema-

wandelingen onder leiding van 'Graaf Anton Günther' die het Oldenburg van zijn tijd (1583 – 1667) toont. Anton is een van de beroemdste Oldenburgers omdat hij de stad probleemloos door de Dertigjarige Oorlog heenloodste.

 

Het middeleeuwse kasteel Wasserburg staat midden in het water. Het is gebouwd door Graaf Anton Günther in Renaissancestijl en later verbouwd en uitgebreid. Een ander indrukwekkend gebouw is het imposante Gründerzeit theater waarvan vooral de zuilengalerij een foto waard is. Natuurlijk heeft Oldenburg ook musea. Het stadsmuseum en het kunst- en cultuurmuseum, maar ook het Horst-Janssen Museum dat geheel gewijd is aan de bekendste Duitse graficus van de vorige eeuw. Een ander uniek museum is het Edith-Ruß Haus voor multimediakunst waar installaties met video en computer staan.

 

Route langs tuinen en parken

Oldenburg is vooral ook een stad van de tuinen en parken. In de stad liggen parken als de Dobbenwiesen, het kasteelpark met daarachter het landschapspark Eversten Holz, het Gertrudenfriedhof, de botanische tuin en de Hörgarten. In dit laatste park staat het gehoor centraal en bezoekers kunnen allerlei geluidsexperimenten doen. Zo laten waterbronnen zien hoe stereogeluid nou eigenlijk werkt. Specialer is wellicht de Route der Gartenkultur net buiten de stad. Deze tocht tussen Teufelsmoor en het Oldenburger Münsterland loopt langs 100 schilderachtige parken en tuinen. Sommige tuinen zijn privé, maar de eigenaren ontvangen op afspraak soms ook graag bezoek.

Informatie

Tourist Information Oldenburg

Lange Straße 3

D-26122 Oldenburg

 

T +49 (0)441 36161366

E-mail

Internet

Kaart

 

 

Zin gekregen om naar Oldenburg te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Oldenburg bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze