Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Münster: rijk aan kunst & cultuur

In Münster struikel je bijna over de kunst. In het kader van ‘Skulptur Projekte’, een groot zomerevenement met kunst in de openbare ruimte dat elke 10 jaar plaats vindt, staan er inmiddels zo´n 60 kunstwerken her en der in de stad. De vorige editie van ‘Skulptur Projekte’ vond in de zomer van 2017 plaats.

 

Musea in overvloed

Münster telt meer dan 30 musea. Na een ingrijpende verbouwing is het LWL-Museum für Kunst und Kultur in 2014 heropend. Maak een reis door 1500 jaar kunst en cultuurgeschiedenis in een spraakmakend gebouw. Het Kunstmuseum Pablo Picasso Münster presenteert naast de grootste collectie van grafisch werk van Picasso ook spraakmakende wisseltentoonstellingen met, hoofdzakelijk, grafisch werk van andere kunstenaars. In het Museum für Lackkunst worden meesterwerken van de Aziatische lakkunst getoond.

 

Klassiek, jazz en variététheater

Daarnaast zijn er 11 theaters en het variététheater GOP. Van grote operaensceneringen in het Theater Münster tot avantgardistisch danstheater in het Pumpenhaus, van een klassiek concert aan de muziekacademie of een swingend jazzconcert. In Münster valt het hele jaar door wat te beleven. In de zomermaanden worden talrijke bijzondere evenementen georganiseerd, vaak midden in de stad en voor iedereen toegankelijk.

 

Zin gekregen om naar Münster te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Münster bent u bij NS International aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze