Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Mülheim an der Ruhr: een groene oase in het Ruhrgebied

Als een groene oase ligt Mülheim an der Ruhr in het hart van de stedelijke agglomeratie van het Ruhrgebied, een van de bruisendste, leefbaarste en sympathiekste regio’s van Noordrijn-Westfalen. Met zijn 170.000 inwoners presenteert de stad aan de rivier zich als een grootsteedse, vriendelijke plaats die zich ook verbonden weet met de natuur!

Veel plezier op de Ruhr

De Weisse Flotte op de Ruhr bij Mülheim: perfect voor een minivakantie

vergroten

De weisse Flotte
© Mülheimer Stadtmarketing und Tourismus GmbH - fotograaf Achim Meurer
fotograaf: Achim Meurer
Als een 'blauwe draad' loopt de Ruhr over een lengte van 14 kilometer door het stadsleven. Net zo karakteristiek voor de stad aan de rivier is het frisse groen, want meer dan de helft van de stad bestaat uit bos- en groengebieden. Er zijn legio mogelijkheden om van het Ruhrdal te genieten en het van nabij te beleven:
De plezierboten van de Weiße Flotte, die vertrekken vanaf de bekende Wasserbahnhof op de Schleuseninsel, zijn al jaren een begrip in de voormalige mijnstreek. In het seizoen, van april tot oktober, onderhoudt de Weiße Flotte niet alleen een lijndienst naar Essen-Kettwig, maar biedt ook prachtige tochten aan in de directe omgeving en daarbuiten. Een perfecte korte vakantie voor jong en oud!

Voortbeweging met spierkracht

De klassieke scheepvaartdiensten op de Ruhr worden aangevuld door de Grüne Flotte met haar unieke aanbod op het gebied van watertoerisme: het Vikingschip MüWi, de Escargot-woonboten die met trappers worden aangedreven en natuurlijk kano’s voor gezellige tochtjes die de unieke natuur langs de Ruhr binnen handbereik brengen. Dit aanbod is vooral gericht op gezinnen en groepen.

Fietsen langs de Ruhr

Heerlijk fietsen op de Ruhrfietsroute en 'Ruhrperlen'

vergroten

Heerlijk fietsen door het dal van de Ruhr.
© Mülheimer Stadtmarketing
und Tourismus GmbH
fotograaf: Achim Meurer

Op het vaste land verrijkt de Ruhrtalfietsroute (RuhrtalRadweg) het aanbod aan mogelijkheden tot ontspanning. De fietsroute is 230 kilometer lang en loopt van Winterberg naar Duisburg door het stadsgebied van Mülheim an der Ruhr. Fietsers maken kennis met de meest uiteenlopende facetten:van het natuurlijke beemdenlandschap in het zuiden, tot het industrielandschap in het noorden van Mülheim.

Heel mooi zijn de 3 themaroutes voor fietsers en wandelaars met gratis App voor I-Phone en Android. De 'Parels aan de Ruhr' (Ruhrperlen) hebben als thema cultuur, industriële geschiedenis en de natuur langs de Ruhr.

 

Riddertoernooi en kerstmarkt

De Stadthalle, die gebouwd is in de stijl van een Italiaans 'palazzo', is niet alleen ideaal voor feestelijke gelegenheden, maar ook voor conferenties en congressen. Ze is onlangs voorzien van de laatste nieuwe snufjes op het gebied van conferentietechniek. Vlak er tegenover ligt Schloß Broich, dat tussen 883 en 884 werd gebouwd. In het best bewaarde Karolingische burchtcomplex ten noorden van de Alpen vinden tegenwoordig talrijke festivals, conferenties en evenementen plaats. Bijzonder populair zijn de middeleeuwse evenementen op het kasteel, zoals het Pinkster-Spektakel met riddertoernooi of Kerst op Schloß Broich. Maar ook het festival RUHRBÜHNE trekt ieder jaar veel bezoekers.

 


Over films en fotografie

Het Camera Obscura Museum in Mülheim

vergroten

Het Camera Obscura Museum
© Mülheimer Stadtmarketing
und Tourismus GmbH
fotograaf: Jürgen Diemer

De korte, maar mooie Museumsmeile (museumroute) verbindt met haar unieke musea verleden en heden. Naast de grootste begaanbare Camera Obscura ter wereld, die samen met het Museum zur Vorgeschichte des Films (Museum voor de vroegste filmgeschiedenis) is ondergebracht in de watertoren van Broich in het MüGa-Park en die onder monumentenzorg valt, vormt het Aquarius Wassermuseum in Styrum, eveneens gevestigd in een oude watertoren, een hoogtepunt op de Route van de industriecultuur. Het kunstmuseum in de Alte Post en het natuurhistorisch museum Haus Ruhrnatur ronden samen met het Leder- und Gerbermuseum (het Leer- en Looiersmuseum) en het museum in het Kloster Saarn het veelzijdige cultuuraanbod af.

 

Een rijk aanbod aan theater en concerten

Daarnaast heeft Mülheim an der Ruhr op cultureel gebied nog veel te bieden: het gerenommeerde Theater an der Ruhr, dat in het voormalige zoutwaterbad Solbad Raffelberg is gevestigd, onderhoudt intensieve contacten met landen buiten de Europese Unie en verbindt zo de culturen. Verder hebben hier bekende theater- en concertfestivals onderdak gevonden, zoals bijvoorbeeld de Mülheimer Theaterdagen NRW Stücke, het Klavier-Festival Ruhr (pianofestival Ruhr) of de Ruhr Triennale.

 

Informatie

Mülheimer Stadtmarketing Tourismus GmbH (MST)

Touristinformation

Schollenstraße 1

D-45468 Mülheim

T +49 (0)208 960960

E-mail

Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar Mülheim te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Mülheim bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze
In het centrum van Mülheim is een milieusticker verplicht.