Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Lübeck: een prachtige hanzestad aan de Oostzee

Van de 12e tot de 16e eeuw werkten Nederlandse en Duitse steden samen om zoveel mogelijk geld te verdienen aan de handel met Scandinavië en Rusland. Hanzesteden noemden ze zichzelf en een van de belangrijkste Hanzesteden was Lübeck, in het noorden van Duitsland aan de Trave, een zeearm van de Oostzee. Van hieruit vertrokken de schepen en Lübeck werd zo belang-

rijk voor Duitsland dat het een vrijstad werd. Vanaf de 16e eeuw legden er ook regelmatig schepen uit Frankrijk en Spanje aan en nog steeds is Lübeck de belangrijkste Duitse importeur van Franse wijn. Door de opkomst van de Verenigde Staten werd de Atlantische Oceaan belangrijker en verloor Lübeck haar invloed.

De Middeleeuwen van heel dichtbij

Die lange rijke geschiedenis is nu nog zichtbaar in het Lübeck van vandaag. De door water omringde middeleeuwse binnenstad wordt sinds 1987 beschermd door de status UNESCO Werelderfgoed . Hoogtepunt is ongetwijfeld de imposante stadspoort de Holstentor. Deze poort uit de 15e eeuw maakte onderdeel uit van de stadsmuur en is een voorbeeld van middeleeuwse baksteengotiek. In de poort is nu het Stadtgeschichtliche Museum gevestigd.

Het Buddenbrookhuis: bekend door het boek van Thomas Mann

Het 13e eeuwse Rathaus is een prachtig gotisch gebouw met hoge slanke torens en imposante bogen en vooral het metselwerk met donkere baksteen is uniek. De mooiste kerk van Lübeck is de St. Marienkirche, een grote basiliek met maar liefst drie schepen en twee torens van 125 meter hoog. Het is een van de grootste kerken van Duitsland en heeft het hoogste baksteengewelf ter wereld. Andere bijzonder gebouwen zijn de romaanse Petrikirche uit de 15e eeuw en het Buddenbrookhuis dat bekend werd door de boeken van Thomas Mann.

Modern Lübeck

Tegenwoordig is Lübeck een moderne zakenstad met een grote haven en een congrescentrum. Zoals vrijwel alle middeleeuwse binnensteden, is ook Lübeck heel erg gezellig. Overdag is het er heerlijk winkelen in de talloze unieke winkeltjes en galerietjes. ’s Avonds komt de stad tot leven met chique restaurants, wijn- en bierkelders, jazz cafés en moderne discotheken.

Informatie

Lübeck und Travemünde Marketing GmbH

Holstentorplatz 1

D-23552 Lübeck

 

T +49 451 8899700

E-mail

Internet

Kaart

Zin gekregen om naar Lübeck te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Lübeck bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.
 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze