Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Actieve ontspanning

Geniet van onze mooie streek

Wandelen door de mooie Spessart

Te voet de schitterende natuur ontdekken. In je eigen tempo tot rust komen en de allerdaagse sleur achter je laten. Lohr en de Spessart zijn een waar paradijs voor wandelaars.

Rondom Lohr liggen mooie wandelpaden zoals de Spessartewege 1 en 2 en  Europese cultuurroutes. Ook zijn er spannende belevenispaden en begeleide thematische wandelingen. Onderweg: kleine en grotere wonderen der natuur, ruïnes, burchten, molens, boswachterhuisjes en oergezellige Frankische eetgelegenheden.

 

 

Of u nu op zoek bent naar een ontspannende of een sportieve wandeling, alleen, met het gezin of met een groep onderweg bent: in de Spessart vindt iedere wandelaar iets van zijn gading.
Vraag bij de VVV naar de wandelbrochure met de 12 mooiste wandelroutes rondom Lohr. De meeste routes zijn rondwandelingen die beginnen bij het kasteel van Lohr.


Fietsen in Lohr: recreatief of sportief

Voor de fietser die ontspannen Lohr en omgeving wil verkennen is een fietstocht langs de Main een uitstekende keuze. Sportieve fietsers, die geen angst hebben voor een helling is het Naturpark Spessart geschikt. Stap op en ontdek de vele mogelijkheden.
De bekende MainRadweg loopt direct door Lohr en is geschikt voor korte en langere tochten zonder noemenswaardige hoogteverschillen. Mountainbikers kunnen op trails met verschillende moeilijkheidsgradaties hun hart ophalen.
Bij de VVV in Lohr kunt u een boekje met 8 routevoorstellen halen. Elke route staat beschreven en er is passend kaartmateriaal. De routes variëren in lengte van 12 tot 72 km.


Schaduwrijke bospaden of een zonovergoten rivierenlandschap

De Spessart is een populaire en goed ontsloten vakantiegebied. Onderweg vindt u voldoende eetgelegenheden om de pauzeren. In het voetgangersgebied van Lohr is een oplaadpunt voor e-bikes. De evangelische 'Auferstehungskirche' in Lohr is officieel een 'Radwegekirche'.
 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze