Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

De Duitse Limes route | Deutsche Limes-Straße

  • Lengte: 550 km
  • Van: Rheinbrohl/Bad Hönningen aan de Rijn
  • Naar: Regensburg aan de Donau
  • Rheinland-Pfalz Baden-Württemberg, Beieren

De Duitse Limes Route voert langs de Bovengermaanse-Retische Limes van Rheinbrohl en Bad Hönningen aan de Rijn tot Regensburg aan de Donau. Langs de route liggen talrijke plekken verband houden met de Romeinse geschiedenis zoals gereconstrueerde torens en kastelen, geconserveerde fundamenten van Romeinse forten en badhuizen, delen van de eigenlijke grensversterking en niet op de laatste plaats ook de vondsten die te zien zijn in de musea. Deze plekken rijgen zich aaneen als parels aan een snoer, waarbij ieder op zich een hoogtepunt uit de Romeinse geschiedenis vertegenwoordigt.

 

De Duitse Limes Route voert door bekende en landschappelijk gevarieerde gebieden. Zij biedt de toeristen, naast de Romeinse bezienswaardigheden, ook nog een overvloed aan aantrekkelijke bestemmingen aan weerszijde van de route. Meer dan tien jaar geleden werd de 'Verein Deutsche Limes-Straße' (Vereniging voor de Duitse Limes Route) opgericht en tussen 1996 en 1999 werd de toeristische route tussen Rijn en Donau over een lengte van meer dan 700 kilometer voorzien van wegwijzers. Onder de plaatsen die lid zijn van de vereniging bevinden zich schilderachtige stadjes en gemeenten, gerenommeerde kuur- en vakantieoorden, bekende en populaire toeristenplaatsen.

 

Het streven van de 'Verein Deutsche Limes-Straße' is erop gericht bij de bevolking het bewustzijn van de Romeinse geschiedenis en het erfgoed levendig te houden. Het kostbare culturele erfgoed van de mensheid, dat getuigt van de culturele ontwikkeling in onze regio, moet bewaard blijven. Daarom werd de Bovengermaanse-Retische Limes in juli 2005 uitgeroepen tot werelderfgoed van de UNESCO.

 

De Duitse Limes Fietsroute loopt over de hele lengte parallel aan de Bovengermaanse-Retische Limes. Door de uiteenlopende topografische omstandigheden worden verschillende doelgroepen aangesproken. De heuvelachtige stukken zijn een uitdaging voor de ambitieuze en eerder sportief georiënteerde fietsers. Maar zij worden dan ook beloond door de landschappelijke en culturele verscheidenheid langs de route. Ze kunnen dan weer op adem komen bij de minder heuvelachtige stukken, zoals in het Altmühltal of langs de Donau. Maar men kan de Limes ook met de benenwagen verkennen. Daartoe hebben wandelverenigingen, een Limes Wandelroute uitgezet die langs de Limes van de Rijn naar de Donau voert.

 

De Romeinse geschiedenis komt tot leven tijdens de talrijke evenementen in de verschillende plaatsen. Tijdens Romeinse feesten kunnen bezoekers zich vergapen aan Romeinse ruiters in grote wapenrusting en gladiatoren bij hun demonstratiegevechten. Er zijn tentoonstellingen, wandelingen en fietstochten met een gids. Verder zijn er ook aanbiedingen die groepen of individuele reizigers kunnen boeken. En niet te vergeten de talrijke musea over de Limes en de Romeinse tijd die speciale dagen organiseren waarop de bezoekers kunnen komen kijken en actief meedoen.

 


Enkele highlights onderweg

  • Saalburg Museum in Bad Homburg
  • Römermuseum in Osterburgen
  • Limesmuseum in Aalen
  • Römermuseum in Weissenburg
  • RömerWelt in Rheinbrohl

Informatie

Verein Deutsche Limes-Strasse e.V.
Marktplatz 2
73430 Aalen


E-mail

Internet

 

 

  
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze