Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Kloosterlandschap Wiedtal - Spirituele wandeling in het Wiedtal

Het kloosterlandschap in het Wiedtal heeft twee kloosters, tal van kerken en heel wat kleine kapelletjes en kruisen te bieden. Deze rondwandeling met een lengte van 25 km kan ook in verschillende etappes worden afgelegd. De route begint op de kloosterberg in Waldbreitbach bij het St. Marienhaus van de Franciscanessen, waar zich ook het moederhuis bevindt met de sarcofaag van de zalige Moeder Rosa.

 

De wandelroute loopt naar beneden naar de katholieke parochiekerk ‘Maria Himmelfahrt’ en de kruiskapel op de oever van de Wied die uit 1694 dateert. De kapel diende vroeger als woning voor Margaretha Flesch, die de orde van de Franciscanessen heeft gesticht en later voor de stichters van de orde van de Franciscanen van Hausen. Nu en dan wordt ze nog gebruikt voor kerkdiensten.

 

Vandaar gaat de route verder naar de kloosterkerk van de Franciscaanse broederorde van Hausen en vervolgens  naar de pelgrimskapel van Bürder. Van Bürder keert de route terug naar Niederbreitbach en de St.Nicolaaskapel, vervolgens naar het Fockenbachtal, langs de Moeder Rosa-kapel en dan omhoog naar de pelgrimskerk van Verscheid, het Luh-kappelletje (Luh is waarschijnlijk een verbastering van St. Apollonia) en vandaar terug naar het startpunt.

 

Meer informatie vindt u op Touristikverband Wiedtal e.V.
 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze