Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Kerstmarkt Duisburg

Hoe goed we in Nederland ook ons best doen met stralende feestverlichting, echte sneeuw, kunstsneeuw en hartverwarmende kerstmuziek, voor een echt mooie en traditionele kerstmarkt moet je in Duitsland zijn! Die van Duisburg aan de Rijn bijvoorbeeld, op maar een dik half uur rijden over de grens bij Venlo, nog voor Oberhausen.

 

De Duisburger Weihnachtsmarkt is een van de grootste en sfeervolste Duitse kerstmarkten. Een toch klein en intiem gebleven: een knusse verzameling winterse straatjes en pleintjes in een echt kerstdorp van houten hutten. Aan de bomen hangen lange linten met lampjes. Licht dat zich vermengd met het schijnsel van flakkerende kaarsen, open vuren en de kerstverlichting van 130 kraampjes. Huisjes, die stuk voor stuk met veel liefde zijn versierd.

 

Op uw wandeling tussen de 750 echte dennenbomen op de kerstmarkt snuift u de geur op van geroosterde amandelen en vers bereide glühwein om warm van te worden. De Kerstmarkt in Duisburg City staat ook bekend om zijn flair in en rond de Königstraße. Een unieke lichtinstallatie met blauwe kegels, een reuzenkerstboom met LED-verlichting, het reuzenrad met uitzicht op de flaneermijl, kerstconcerten op het plein en schaatsen in de openlucht op een ijsbaan van 400 m2 aan de Kuhtor.

 

Informatie

Datum:

14 november - 30 december 2019

 

Meer Informatie:

Internet

Kaart

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze