Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Het kerstdorp Waldbreitbach: volop kerstsfeer en kerstkribbes

27 november 2021 - 30 januari 2022

Opgelet: vanwege Corona gaan niet alle programmapunten door. Informeer u vooraf over de actuele stand van zaken.

Het kerstdorp in Waldbreitbach was in 2018 'Best Christmas City' in de categorie kleine stad.*

 

Titelfoto: De grootste kribbe ter wereld die is gemaakt van boomwortels, staat van 27 november 2021 tot 30 januari 2022 opgesteld in het Wiedtal.

 

 

Vanaf de 1e advent gaan weer de lichtjes aan in het ‘Kerstdorp Waldbreitbach’ in het Wiedtal. De opening vindt al plaats op vrijdag 27 november, als er vanaf 18.00 uur een fakkeloptocht rondtrekt en er bij alle attracties voor het eerst de lichtjes aangaan. De muziekvereniging ‘Wiedklang’ begeleidt de optocht en na afloop spelen zij bij het ambachtsmuseum, waar Glühwein en Döppekuchen (een soort aardappelgerecht) te krijgen zijn.

 

De bekendste bezienswaardigheid van deze plaats in het Westerwald is de grootste kribbe ter wereld van boomwortels die in de parochiekerk Maria Himmelfahrt is opgebouwd. Zij wordt vermeld in het Guiness Book of Records omdat zij bestaat uit 1.000 boomwortels die een voor een bijeengesprokkeld zijn. De kribbe en nog andere hoogtepunten zijn dagelijks te zien, de entree is gratis. Bij de hoogtepunten horen de ‘Ster van Bethlehem', een wandelroute die van 3.500 lichtjes is voorzien en waar meer dan 30 kerstkribben staan opgesteld, de kerstkribbe die op de Wied drijft, de meer dan levensgrote adventskrans met een doorsnede van 8 m die op het water drijft, de levensgrote kerstbeelden uit het Ertsgebergte en het carillon met een repertoire van 60 prachtige melodieën.

 

Tijdens het 2e en 3e adventsweekeinde (5-6 december en 12-13 december 2020) wordt de Christkindchenmarkt gehouden. Net als ieder jaar zal het kerstkind ook nu weer de markt bezoeken met verhalen, gedichten en kleine presentjes. Bovendien kunnen er foto's worden genomen bij de stoel van kerstkind. Voor de muzikale omlijsting staan er optredens van een orgeldraaier, muziekverenigingen en bands uit de regio op het programma.

 

Een must is een bezoek aan het ‘Internationale Krippen- und Bibelmuseum’ van kribbe-bouwmeester Gustel Hertling, waar meer dan 2.500 kribben uit de hele wereld op een tentoonstellingsoppervlak van 800 m² te bewonderen zijn. Deze keer is er een speciale tentoonstelling van porseleinen kribbes. De ‘Kleine Krippenweg’ is ideaal voor een winterwandeling van ruim 2 km langs de Wied en door het romantische plaatsje Waldbreitbach. Op zaterdag en zondag zijn er openbare rondleidingen, de prijs bedraagt € 3,00 per persoon.

 

De ‘Große Krippenweg’ is geopend vanaf 25 december. Er zijn verschillende routes van 10 tot 25 km door het kloosterlandschap van het Wiedtal, via de kruiskapel, het St. Josefshaus, door Niederbreitbach naar de kloosterberg van de Franciscanessen van Waldbreitbach of in de richting van Roßbach.


Gratis informatiemateriaal is verkrijgbaar bij het Touristik-Verband Wiedtal.

 

*het kerstdorp Waldbreitbach heeft in 2018 bij de wedstrijd 'Best Christmas City' van de Bundesvereinigung City- und Stadtmarketing Deutschland e.V. en het vakblad Public Marketing de eerste prijs in de categorie 'kleine stad' gewonnen.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze