Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Kassel: de stad van de kunstmanifestatie documenta

Kassel is internationaal vooral bekend van de documenta, de vijfjaarlijkse kunstmanifestatie rond moderne beeldende kunst. De Documenta duurt honderd dagen en verspreidt zich vanuit het Fridericianum over de hele stad. De laatste documenta, documenta 14, vond plaats van 10 juni t/m 17 september 2017. Kassel kreeg na de Tweede Wereldoorlog een compleet nieuw stratenplan, moderne bebouwing en de eerste voetgangerszone in Duitsland. Het nieuwe stedenbouwkundige plan bracht met zich mee dat Kassel een heel groene stad is. Dit ongetwijfeld tot groot genoegen van de aanzienlijke populatie wasberen in de stad, de grootste van heel Europa.

Het uitzicht van Hercules

Een klein aantal oudere gebouwen is bewaard gebleven. Ongetwijfeld het meest bijzondere is Slot Wilhelmshöhe uit 1700 en dan nog niet eens het kasteel zelf, maar het park waar het kasteel in ligt. Dit is tegen een berg aangelegd en de hele helling bestaat uit terrassen, trappen en watervallen. Bovenop de berg torent Hercules hoog boven het park en dit punt biedt een adembenemend uitzicht over het park en de stad. Geleidelijk aan voert het pad naar beneden langs allerlei beelden tot het laagste terras waar Neptunus de scepter zwaait over meanderende beekjes en watervalletjes. In het park staat ook de sprookjesachtige Löwenburg, dit is een 'folly' niet een echte burcht, maar meer een flink uit zijn voegen gegroeid tuinornament. De Löwenburg is echt zo groot dat er echte kamers in zijn. Het bergpark Wilhelmshöhe staat inmiddels op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Sprookjesachtig mooi

Kassel is de hoofdstad van de Duitse Sprookjesroute (Märchenstraße), een samenwerking van 60 steden en regio’s die een hoofdrol spelen in de sprookjes van de Gebroeders Grimm. Dertig jaar lang woonden de heren Grimm in Kassel. De GRIMMMWELT is een must voor alle sprookjesliefhebbers. Niet alleen de wereldberoemde sprookjes, maar ook de politieke en maatschappelijke invloed van Jacob en Wilhelm worden belicht.

Informatie

Kassel Marketing GmbH

Obere Königsstrasse 15

D-34117 Kassel

 

T +49 (0)561 707707

E-mail

Internet

Kaart


Zin gekregen om naar Kassel te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Kassel bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 

 

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze