Zum Inhalt der Seite
  • Facebook
  • twitter
  • google+
  • Printversie
  • email

Haßberge: met volle teugen genieten van het goede leven en de mooie natuur.

De Haßberge is een streek in het noorden van Beieren die bekend staat vanwege het grote aantal stoere buchten, romantische kastelen en stadjes met veel vakwerk. En dat allemaal in een glooiend heuvellandschap. Het rivierenlandschap wordt afgewisseld met weides, gemengde bossen en oude boomgaarden.

In het dal van de rivier de Main, hier ook wel het Abt-Degen-Weintal genoemd, domineren op de heuvels die op het Zuiden liggen, wijnstokken het landschapsbeeld. Het landschap en de culturele bezienswaardigheden zijn het beste te ontdekken te voet of met de fiets.

 

Gevarieerd fietsroutenetwerk

Het uitstekende, ca. 800 km lange fietsroutenetwerk heeft voor elk wat wils. Van korte fietsrondjes, dagtochten of meerdaagse fietstochten zoals op de Abt-Degen-Weintal-Radweg met aan de ene kant rivier de Main en aan de ander kant de oude wijnbergen of langs de talrijke burchten en kastelen of een rondje rondom de Ellertshäuser Naturbadesee.

Wandelen langs burchten en kastelen

De Burgen und Schlösserwanderweg is een gemoedelijk langeafstandswandelpad. Op de wandelroute zelf of op een van de bijbehorende rondwandelingen wordt de wandelaar ontvoerd in een middeleeuwse wereld vol romantiek.
Tip: sommige kastelen zijn op afspraak te bezichtigen.

 

Bijzondere evenementen op mooie locaties

De kastelen in de vakantiestreek Haßberge lokken het hele jaar door met bijzondere evenementen: van tuin- en wijnfeesten, muziekfestivals, klassieke concerten of kerstmarkten. Literatuuravonden en feesten, zoals de Barocktage krijgen hier een extra dimensie omdat ze in een ambiance met een historische renaissance- of barokuitstraling plaatsvinden.

 

Ontdek de rijke geschiedenis

Historische vakwerkstadjes, met soms nog resten van een oude stadsmuur en stadspoorten zorgen voor een heerlijke ambiance en nodigen uit om de geschiedenis te ontdekken. In veel stadjes liggen mooi gelegen camperplaatsen. Bijvoorbeeld bij de Frankentherme in Bad Königshofen of bij een van de andere zwembaden in de regio.

 

Op de grens van Wijnfranken en Bierfranken

Haßberge ligt op de grens van 'Wijnfranken' en 'Bierfranken', dus hier kun je culinair alle kanten op. Naast heerlijke wijnen en bieren kunt u in deze streek ook een bezoek brengen aan bierkelders en gezellige wijndorpjes. En de eerlijke keuken uit Franken is sowieso een waar genot.

 

Informatie

Haßberge Tourismus im Naturpark Haßberge
Marktplatz 1, 97461 Hofheim i. UFr.
+49 (0)9523 5033710
info@hassberge-tourismus.de
www.hassberge-tourismus.de
 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze