Zum Inhalt der Seite
  • Facebook
  • twitter
  • google+
  • Printversie
  • email

Haßberge: stoere burchten en idyllische stadjes in Franken

Het glooiende landschap van de Haßberge, in het noorden van Beieren, met zijn vakwerk, burchten en kastelen is een vakantiestreek met een bijzondere flair. De meeste herenhuizen zijn in de 17e en 18e eeuw gebouwd in een barokke stijl. De burchten langs de Burgen und Schlösserwanderweg of de Burgenstraßenradweg zijn ware trekpleisters en herinneren aan het romantische verleden met ridders en jonkvrouwen.

Actief in Haßberge

De streek Haßberge heeft een uitstekend netwerk van wandel- en fietsroutes. In het Burgeninformationszentrum bij de burchruïne Altenstein kom je alles te weten over het leven van alledag op een middeleeuwse burcht. Pure ontspanning en een verfrissende duik bieden naast een aantal natuurlijke zwemmeren en ook bijvoorbeeld de FrankenTherme in Bad Königshöfen met zijn meer met heilzaam water. Culinaire verwennerij is er hier, op de grens van 'Wijnfranken' en 'Bierfranken'  natuurlijk volop.

 

 


 

 

Wat mag je niet missen in de streek Haßberge?

 

Burgruine Altenstein. In het informatiecentrum over burchten wordt geschiedenis tastbaar. Hier krijg je op verschillende plekken in de middeleeuwswe burchtruïne een goed beelt van het leven van alledag op een middeleeuwse burcht. Een perfect uitstapje voor het hele gezin.
FrankenTherme. Ontspanning, welbevinden en even helemaal tot jezelf komen: dat kun je perfect in Bad Königshofen. Het natuurlijke water zonder chloor in het eerste officiele heilzame meer van Duitsland is een weldaad voor de huid en voor het bewegingsapparaat.
Romantisch vakwerk te over. Oude historische stadjes, soms nog met stadsmuren en torens stralen een bijzondere sfeer uit. Bezoek bijvoorbeeld in Zeil am Man het ‚Dokumentationszentrum Zeiler Hexenturm‘ of in Hofheim i. UFr. de Bettenburg. In Stadtlauringen heeft de Duitse dichter Friedrich Rückert zijn sporen achtergelaten.
Haßfurt. Tussen twee hoge stadstorens ligt de oude binnenstad van Haßfurt. Het symbool en belangrijkste gebouw van de stad is de laatgotische ridderkappel. Werk van de beroemde beeldhouwer Tilmann Riemenschneider is in de gotische parochiekerk te bewonderen.
Königsberg i. Bay. Iedereen die door een van de stadspoorten komt is verrast over de historische binnenstad die onder monumentenzorg valt. Historisch plaveisel, klimrosen en vakwerkhuizen aan de voet van de schilderachtige burchtruïne verlenen de stad zijn bijzondere uitstraling.

 

 

Highlights in de streek Haßberge in 2017

22 april 2017 Biergenussfestival in Ebern een evenement rondom bier

21 mei 2017 muziekfestival in Hofheim – Aidhausen

3 t/m 5 juni 2017 Gartenfest Schloss Eyrichshof in Ebern Tuinfeest in het kasteel met exclusieve spullen voor huis en tuin, mode, livemuziek en familieprogramma.

17 – 18 juni 2017  Rozen- en tuinfeest in Königsberg i. Beieren op de Schlossberg

5 t/m 7 augustus 2017 Wijnfeest in Zeil am Main. Het motto van het wijnfeest in de vakwerkstad: 'vakwerk, vrolijkheid en Frankenwein'.

Meer evenementen, zoals de kerstmarkten op de diverse kastelen en in de vakwerkstadjes vindt u op www.hassberge-tourismus.de

Handig om te weten

Accommodaties Het maakt niet uit of je je vakantie wil doorbrengen op een boerderij of Reiterhof, in een oude boerderij of op een landgoed, in een vakwerkhuis, pipowagen, boomhuis of misschien wel in een wellnesshotel of een romantisch slot – in de vakantiestreek Haßberge vindt iedereen zijn perfecte plekje.


Camperplaatsen en campings liggen vaak op de mooiste plekjes. Bijvoorbeeld bij de FrankenTherme of bij zwembaden en zwemmeertjes.

Het afwisselende landschap van de Haßberge is bijzonder geschikt om met de fiets te verkennen. Op verschillende plekken in de regio is het mogelijk om fietsen en e-bikes te huren.

In verschillende historische stadjes en kastelen worden bovendien rondleidingen aangeboden.
Meer informatie www.hassberge-tourismus.de


Wist u dat ...?

… de grote hoeveelheid burchten en kastelen in de regio Haßberge te verklaren is door de machtkamp tussen protestantse en katholieke adellijke families die erom wedijverden wie het mooiste landgoed had. Schloss Bettenburg bij Hofheim i. UFr. was bijvoorbeeld zo´n landgoed. Het was in de 18e eeuw het middelpunt van het intellectuele leven in de regio. Tot de dood van de laatste ridder van Franken, Freiherr Truchsess von Wetzhausen, in 1826, kwamen illustere figuren zoals de componist Ludwig Spohr en de letterkundige Friedrich Rückert voor een ‚tafelronde‘ naar het hof. Het Landschapspark Bettenburg is nog een overblijfsel uit die tijd.

Informatie

Haßberge Tourismus im Naturpark Haßberge
Marktplatz 1

D-97461 Hofheim i. UFr.
T +49 (0)9523/5033710
info@hassberge-tourismus.de
www.hassberge-tourismus.de

Kaart

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze

Wandelen vanuit Landhotel Rügheim

3 daags arrangement met veel extra´s