Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

De regio Hannover

De omgeving van Hannover is het gebied bij uitstek voor de fijnproever. Zowel letterlijk als figuurlijk Dit is het gebied voor de liefhebber van verse asperges, groente en fruit direct van het land, heideschaap en aal. Maar het is ook gebied van de onverwacht opvallende beeldhouwwerken langs de weg, nauwelijks bekende kastelen en nergens ligt de ochtenddauw mooier op de paarse heide dan hier.


Kloosters en kastelen

Een van die juweeltjes is het Burgdorfer Schloss. Kasteel is een groot woord, maar het is een prachtig vakwerklandhuis in het centrum van het schilderachtige stadje Burgdorf. In het historische stadscentrum staan nog veel meer vakwerkhuizen. In de omgeving van Burgdorf staat een unieke houten molen, de Sorgenser Mühle en in het dorpje staat Otz een houten kapelletje uit de 13e eeuw. Verderop in Ramlingen ligt een vakwerkkapel uit de 16e eeuw met fantastisch houtsnijwerk.

Opvallende kastelen zijn er natuurlijk ook. Er woonden nogal wat ridders en prinsessen in deze buurt en hun soms pompeuze woonsteden zijn nu voor iedereen toegankelijk. Niemand kan echt om het imposante witte kasteel van Celle heen of om kasteel Landestrost in Neustadt am Rübenberge. De torens van slot Marienburg steken hoog, heel hoog boven het omliggende bos uit. Een kasteel waar de kamers van de voormalige Koninklijke familie te bezichtigen zijn.


Beroemde gotische wandtapijten

Waar kastelen zijn, zijn vaak ook kloosters en abdijen en dat geldt wel heel sterk voor deze regio. Een van de mooiste is het Augustinerinnenkloster in Wennigsen, hoewel ook het bakstenen klooster Wienhausen met fascinerende gotische wandtapijten er zijn mag. Om goed te laten doordringen wat we van geschiedenis kunnen leren, is er een groot informatie- en tentoonstellingscentrum bij het voormalige concentratiekamp Bergen-Belsen.


In de regio liggen heel veel leuke dorpjes met vakwerkhuizen, grote en kleine kastelen, mooie kerkjes en altijd wel een gezellige markt. Wedemark bijvoor-

beeld, een boerderijendorp middenin een prachtig gebied vol heidemeertjes en bossen. Of Stadthagen, hoogtepunt van de Weser-Renaissance archi-

tectuurstijl, met het prachtige Vlaamse altaar van de St. Martinikerk en het mooie park rond het stoere kasteel. Wellicht de mooiste stad in de regio is Celle, dat vrij letterlijk schilderachtig is: wit is de hoofdkleur – een witte kerk en natuurlijk het grote, niet te missen witte hertogelijk paleis. Volgens de UNESCO is Hildesheim de meest bijzondere stad van de regio. De monumentale Mariendom en St Michaelis Kirche staan op de UNESCO werelderfgoedlijst.

 

Frisse lucht in de natuur

Al deze bezienswaardigheden zijn het leukste te bereiken op de fiets. Bijvoorbeeld via de Aller-Radweg van Rethem naar Celle, of de Radweg zur Kunst door het Leinebergland en Innerstetal. Fietsen puur door de natuur kan via de Leine-Heide-Radweg van Nordstemmen naar Schwarmstedt langs onder andere slot Marienburg. Wandelgebied is de Hannover regio ook. Lekker kuieren over de heide, of fanatiek beginnen aan de lange afstandswandeling Jakobsweg Lüneburger Heide.

Gastronomie

Asperges komen hier direct van het land en worden geserveerd in zowel toprestaurants als in meer authentieke eetgelegenheden op het platteland. Een andere delicatesse uit deze regio is opvallend genoeg struisvogelvlees. Minstens zo regio-eigen zijn de talloze Hofcafés op grote boerderijen, die overheerlijke zelfgebakken taarten en koeken serveren.


Informatie

Tourist Information Hannover

Hauptbahnhof | Neues Rathaus

D-30159 Hannover

 

T +49 (0)511 12345111

E-mail

Internet

Kaart

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze