Zum Inhalt der Seite
De meeste arrangementen in Duitsland!

Hannover - ronduit uniek!

Ontspannen, tolerant, relaxt, dat kenmerkt het levensgevoel in Hannover in Noord-Duitsland misschien wel het beste. Ontdek het grootsteedse flair in de binnenstad.  Het voetgangersgebied is een echt paradijs voor shoppers. In het oude stadscentrum kunt u door middeleeuwse straatjes wandelen, relaxen aan de oevers van de Leine of in een van de vele lunchrooms. Volmaakte tuinkunst vindt u in de Herrenhäuser Gärten die in de zomer veranderen in een betoverend decor voor vuurwerkevenementen, theater- en kleinkunstvoorstellingen. De dieren in de Erlebnis-Zoo Hannover worden in een zo natuurlijk mogelijke leefomgeving gehouden en dat maakt de dierentuin tot het spectaculairste dierenpark van Duitsland. De Maschsee midden in het stadscentrum heeft heel wat recreatiemogelijkheden te bieden. De verschillende musea, theaters en de opera bieden een breed cultureel aanbod dankzij. De verschillende wijken van Hannover zijn levendig en charmant.

 


 

Wat mag je niet missen in Hannover?

Herrenhäuser Gärten. Met zijn barokke pracht en waterpartijen in de Große Garten, de romantische landschapjes in de Georgengarten, botanische juweeltjes in de Berggarten,  straalt de voormalige zomerresidentie van de Welfen en het museum Schloss Herrenhausen ook nu nog een koninklijk levensgevoel uit.

Erlebnis-Zoo Hannover. De zeven fantastische en perfect ontworpen themawerelden van de Erlebnis-Zoo Hannover met meer dan 3.300 dieren, het voeren van de dieren en dierenshows maken de dierentuin tot de belangrijkste toeristische attractie van Noord-Duitsland.
Het historische stadscentrum van Hannover. Rondom de Marktkirche en het Alte Rathaus kunt u door schilderachtige straatjes slenteren en relaxen aan de gezellige oever van de Leine.
Neues Rathaus. In het prachtige gebouw uit de tijd van Keizer Wilhelm II maken vier maquettes van de stad de bewogen geschiedenis van Hannover aanschouwelijk. Het is een heel bijzondere belevenis om met de unieke booglift in de 97 meter hoge koepel naar boven te gaan.
Maschsee. Een waterparadijs midden in de stad. Rondom en op het meer zijn er heel wat recreatiemogelijkheden. Het Maschseefest biedt elk jaar fantastische concerten, sportieve activiteiten op het water, dansavonden onder de blote hemel, kleinkunst en gevarieerde culinaire hoogstandjes.
Street Art. De 170 kunstobjecten in de straten van Hannover drukken hun stempel op het stadsbeeld. Langs de oevers van de Leine tronen de beroemde Nana's van Niki de Saint Phalle, die tot de populairste fotomotieven van de stad horen.
Sprengel Museum. De uitbreiding van het Sprengel Museum Hannover is een van de grootste culturele projecten van de afgelopen jaren. Dankzij de gerenommeerde verzameling kunstwerken uit de 20ste en 21ste eeuw heeft het museum overal ter wereld bekendheid gekregen.
Schloss Marienburg. Een neogotische droom uit de 19de eeuw. Het romantische slot ten zuiden van Hannover aan de noordkant van de Leine charmeert met zijn schilderachtige park en weelderige interieur.
Steinhuder Meer. Het grootste binnenmeer van Nedersaksen ligt net buiten Hannover. In het idyllische vissersplaatsje Steinhude vertrekken rondvaartboten en historische zeilboten die ooit emigranten vervoerden en varen nu naar het eiland Wilhelmstein met zijn vesting.
Deister. Het noordelijkst gelegen laaggebergte van Duitsland, ongeveer 30 kilometer ten zuidwesten van Hannover, is een perfect gebied voor mountainbikers en wandelaars.

Highlights in Hannover 2018

  • t/m half februari 2018: Winter-Zoo in de Erlebnis-Zoo Hannover | Kerstmarkt met rodel- en schaatsbanen, curling op het ijs midden tussen de feestelijk versierde vakwerkhuisjes in Meyers Hof.
  • 26 mei, 9 juni, 18 augustus, 1 + 15 september 2018: Internationaal Vuurwerkconcours | De beste pyrotechnici ter wereld zorgen voor een betoverend schouwspel in de avondhemel boven de Herrenhäuser Gärten.
  • 21 juni 2018: fête de la musique: 3.000 muzikanten op 39 podia; binnen en buiten; nationaal en internationaal. Alle genres, alle soorten instrumenten.
  • 29 juni t/m 8 juli 2018: Het grootste schuttersfeest ter wereld | Meer dan 250 attracties en anderhalf miljoen bezoekers, party's, live-muziek, carrousels - hier mag ook gerust een extra slokje Lüttje Lage (typisch mixdrankje uit donker bier en jenever) worden gedronken.
  • 1 t/m 19 augustus 2018: Maschseefeest | Een van de grootste evenementen van Noord-Duitsland! Het maritieme zomerfeest biedt concerten, kleinkunst en culinaire lekkernijen...
  • 3 t/m 5 augustus 2018: Fährmannsfest | Het grootste alternatieve open-air muziekfestival in Hannover
  • 24 t/m 26 augustus 2018: Feestweekend Steinhuder Meer | Hoogtepunt is de professionele vuurwerkshow boven het Steinhuder Meer op zaterdag.
  • Elke zaterdag: Vlooienmarkt in het historische centrum | Iedere zaterdag kunt u op de oudste vlooienmarkt van Duitsland aan de oever van de Leine tweedehands spullen, brocante, kunst en kitsch vinden.
  • 24 november 2018 t/m 13 januari 2019: GOP-Wintervarieté Hanoi – Vietnam meets Hannover” | Topvariété in de sfeervolle ambiance van de Orangerie in de Herrenhäuser Gärten.
  • 28 november t7m 22 december 2018: Kerstmarkt in het historische stadscentrum | Rondom de Marktkirche bieden meer dan 190 kraampjes kerstspecialiteiten en kunstnijverheidsproducten aan.

Handig om te weten

Ontdek Hannover

Hop-on hop-off stadsrondrit

U hoort met de moderne audiogids wetenswaardige en amusante informatie over Hannover in verschillende talen. Tijdens een aantal ritten op zaterdag zijn er ook gidsen aan boord. U komt langs de mooiste bezienswaardigheden van Hannover en heeft de mogelijkheid om bij zeven haltes in of uit te stappen.


'Der Rote Faden' - uw persoonlijke gids voor Hannover

Hannover heeft wat unieks te bieden! Over een lengte van 4.200 meter is er een rode lijn op het plaveisel geschilderd langs 36 bezienswaardigheden in de binnenstad. Dit is 'der Rote Faden' ofwel 'de Rode Draad'. De informatieve en praktische brochure, 'Der Rote Faden - Ihr ganz persönlicher Stadtführer', in een handig zakformaat is bij de VVV ook in het Nederlands verkrijgbaar.

 

HannoverCard

Met de HannoverCard kunt u gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Hannover en ontvangt tot 50% korting op talrijke attracties.


Speciaal voor jonge bezoekers heeft Hannover een Nederlandse flyer gemaakt die u hier kunt downloaden.

 


Wist u dat Hannover City of Music is?


Hannover heeft de wereldtop van muzieksteden bereikt! Sinds 2014 draagt de hoofdstad van Nedersaksen de titel UNESCO City of Music. De stad maakt zo deel uit van het internationale UNESCO-netwerk van Creative Cities waartoe onder andere ook Glasgow, Sevilla, Bogota, Bologna, Gent en Brazzaville horen. De stad kon de UNESCO commissie in Parijs vooral overtuigen door de mogelijkheden op het gebied van muziekopleidingen en workshops, haar sterke muzikale en creatieve industrie, het veelzijdige aanbod in alle genres - van pop- en rockmuziek via jazz tot oude, klassieke en moderne muziek - en haar gerenommeerde koren.

 

Informatie

Hannover Marketing & Tourismus GmbH

Vahrenwalder Str. 7

30167 Hannover

of

Ernst-August-Platz

30159 Hannover

 

T +49 (0) 511 12345-111

E-Mail

Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar Hannover te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Hannover bent u bij NS International aan het juiste adres.

 

Foto's:

Achtergrond:

Herrenhäuser Gärten: © Hassan Mahramzadeh | Erlebnis-Zoo Hannover: Erlebnis Zoo Hannover © Martin Kirchner | Het historische stadscentrum van Hannover: Altstadt © Martin Kirchner | Neues Rathaus: Neues Rathaus © Martin Kirchner | Maschsee: © Christian Wyrwa | Street Art: Straßenkunst Nanas © Lars Gebhardts | Sprengel Museum: © Martin Kirchner | Schloss Marienburg: © HMTG | Steinhuder Meer: © Christian Wyrwa | Deister: © Christian Wyrwa | 51 wijken met een ander levensgevoel: 3 warme Brüder Linden © Isabell Adolf | 9 historische steden in Nedersaksen: Celle Schloss © Martin Kirchner | Cultuur: Museum Karikatur © Martin Kirchner

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze
In het centrum van Hannover is een milieusticker verplicht.

Stedentrip met vuurwerksshow

Hannover | 2 dagen | L&O

incl. toegangskaartje Internationaal Vuurwerkwedstrijd