Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Füssen - Het romantische hart van Beieren

De Allgäu is een regio om weg te dromen, met meren, zacht glooiende heuvels en majestueuze bergtoppen. Kunst en cultuur vindt u in de historische binnenstad van Füssen. Ook nu nog is de 2000 jarige geschiedenis zichtbaar in het romantische stadscentrum. Het fantastische  omringende landschap en het uitgebreide aanbod aan activiteiten maken een vakantie in Füssen tot een fascinerende belevenis. De omgeving nodigt uit tot ontspannen wandelingen of lange wandeltochten. Füssen biedt alles wat het hart van de wandelaar begeert. U kunt wandelen in een sprookjesachtig landschap rond de koningskastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau en de voetsporen van Koning Ludwig II volgen.

 

 


 

Wat mag je niet missen in Füssen?

Neuschwanstein: zo´n 4 km buiten Füssen ligt hét sprookjeskasteel van Beieren. Koning Ludwig II vervulde hier in de 19e eeuw zijn droom van een middeleeuws slot. Neuschwanstein is een van de toeristische topattracties van Duitsland.

Schloss Hohenschwangau: op een steenworp afstand van Neuschwanstein gelegen. Het kasteel in neogotische stijl waar Ludwig II zijn kindheid door heeft gebracht. Tot aan zijn dood fungeerde het slot als zijn zomerresidentie.

Hohe Schloss: hoog boven de historische binnenstad van Füssen ligt dit kasteel. Met zijn kleurijke trompe l`oeil taferelen in de binnenhof geldt het als een van de meest opmerkelijke wereldse gebouwen van Duitsland.

Benedictijns klooster St. Mang: in de voormalige kloosterzalen is tegenwoordig het Museum van de stad Füssen gevestigd. Bovendien bevindt zich hier een van Europa´s  mooiste collecties met historische luiten en violen. Spectaculair is de oudste nog bewaard gebleven ‚Totentanz‘ van Beieren.

Boomkroonpad: in het ‚Walderlebniszentrum Ziegelwies‘ kunt u over een lengte van 480 m van boomtop naar boomtop wandelen. Op een hoogte van tot 20 m krijgt u een heel andere indruk van het landschap, van de rivier de Lech en de bergtoppen in de verte. Het Boomkroonpad in Füssen is eenmalig in Duitsland omdat het de grens naar Oostenrijk overschreidt.

Highlights in Füssen in 2020

Let op: alle evenementen t/m 31 augustus 2020 in Duitsland zijn afgezegd.

T/m 8 november 2020: Musical Ludwig. het hele jaar door wordt de Musical over de Beierse Sprookjeskoning Ludwig II regelmatig opgevoerd.

27 en 28 juni 2020: historische optochten 'Füssen in de Renaissance'

Füssen herinnert aan de 40 bezoeken van de keizer Maximilian I von Habsburg en laat de geschiedenis herleven.| Za. 14 uur en zo. 11 uur optocht door de historische binnenstad | middeleeuwse markt, muzikanten en goochelaars, programma voor kinderen

8 - 9 augustus 2020: Stadsfeest in Füssen

De hele historische binnenstad wordt omgetoverd tot een groot, openlucht feestterrein. Er is livemuziek op alle pleinen in de historische binnenstad. Gratis toegang. | Zaterdag v.a. 17.00 uur, zondag v.a. 11.30 uur.

21 augustus t/m 23 augustus 2020: Ludwigs Geburtstag

Feestelijk programma met muziek, kinderprogramma en vuurwerk om de 175e verjaardag van de legendarische koning Ludwig II te vieren.

Wo. 26 augustus t/m za. 5 september 2020: Festival ‘vielsaitig’ (festival ‘van de strijkers’)

Concerten, muziekevenementen en nog veel meer met het Verdi Quartett Köln en andere gerenommeerde ensembles.

Kerstmarkt van Füssen Kunstnijverheid, culinaire lekkernijen en veel muziek zorgen voor echte kerstsfeer.

Vrijdag t/m zondag: 4 t/m 6 december en 11 - 13 december 2020

Vrij. 14 – 20 uur, |  za. 11 – 20 uur | Zo. 11 - 19 uur in de Klosterhof St. Mang, Füssen.

Hier vindt u het volledige overzicht van evenementen in Füssen.

Handig om te weten

Campings en camperplaatsen
Füssen heeft 2 camperplaatsen en 2 campings. De *****camping Hopfensee ligt direct aan het gelijknamige meer. Meer informatie op onze website

Rondleidingen en evenementen
De rondleidingen die in Füssen en omgeving worden aangeboden zijn bijzonder veelzijdig. Van middeleeuwse stadswandelingen, begeleide rondritten in een panoramabus, kruidenwandelingen en verschillende thematische begeleide wandelingen is alles mogelijk. Meer informatie over rondleidingen en evenementen vindt u op onze website

Reizen naar Füssen en parkeren
Füssen is vanuit heel Duitsland over de snelweg A7 uitstekend te bereiken. Via München en Augsburg is Füssen ook met de trein goed bereikbaar.
Hier vindt u een overzicht van de parkeermogelijkheden in Füssen

Sfeerimpressie van Füssen
Alvast inspiratie op doen? Maak kennis met Füssen per video.

FüssenCard: gastenkaart met veel kortingsmogelijkheden
Alle overnachtingsgasten in Füssen krijgen de FüssenCard. Hiermee kunt u gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en parkermogelijkheden. Bovendien kunt u gratis of met korting gebruik maken van rondleidingen, bergliften, musea, zwembaden en nog veel meer.


Hier kunt u de Nederlandstalige Flyer over Füssen downloaden.

 

Wist u dit al?

Als u tussen juni en oktober de boot neemt en over de Forggensee vaart, kunt u genieten van een uniek uitzicht op het panorama van de koningskastelen Neuschwanstein en Hohenschwangau en de bergen van de Ammergauer, Lechtaler en Tannheimer Alpen. Een wandeling is uitstekend te combineren met een boottocht.

Informatie

Füssen Tourismus und Marketing
Kaiser- Maximilian - Platz 1
D- 87629 Füssen


+49 (0)8362 – 9385-0
E-Mail
Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar Füssen te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Füssen bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 

Foto's

achtergrond: Schloss Neuschwanstein bij Füssen in de Allgäu - © Füssen Tourismus und Marketing / Gerhard Eisenschink

Schloss Neuschwanstein: © Füssen Tourismus und Marketing / www.guenterstandl.de

Schloss Hohenschwangau: © toto997 - Fotolia.com, #18199537

Hohe Schloss: uitzicht ´s avonds op de historische binnenstad van Füssen in de Allgäu - © Füssen Tourismus und Marketing / www.guenterstandl.de

Benedictijns klooster St. Mang aan de oever van de Lech: © Füssen Tourismus und Marketing / www.guenterstandl.de

Boomkroonpad in het Walderlebniszentrum Ziegelwies in Füssen - © Füssen Tourismus und Marketign / Gerhard Eisenschink


 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze