Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Kerstmarkt in Frankfurt: warme appelwijn en marsepeingebak 25 november - 22 december 2019

De kerstmarkt in Frankfurt heeft een lange traditie. De Frankfurter kijken elk jaar weer uit naar het moment waarop op voor de Römer, het stadhuis, de hoogste kerstboom van Duitsland met ontelbare lichtjes staat. De oude binnenstad met de vakwerkhuizen aan de Römerberg vormt een prachtige coulisse voor de gezellige kerstmarkt.

Regionale bijzonderheden

Naast kunsthandwerk en kerstdecoratie zijn er veel regionale specialiteiten op de kerstmarkt van Frankfurt te vinden. Geniet net als Goethe van 'Bethmännchen', een stuk gebak van marsepein met amandelen. 'Quetschemännchen' zijn een soort broodmannetjes die in de 19de eeuw door verlegen vrijgezellen aan de door hun aanbedene werden verstuurd. Als deze het mannetje niet terugstuurde dan mochten hij hoop koesteren. Werd het teruggestuurd dan werd zijn liefde niet verhoord.
Uniek is het 'Honigkaufhaus' op de Paulsplatz. In een 300 jaar oud vakwerkhuis, dat speciaal voor de adventstijd op de kerstmarkt wordt opgebouwd, zijn honing, honingwijn, kaarsen en andere producten van bijenwas te koop. Na een wandeling over de kerstmarkt kunt u zich opwarmen met een glaasje appelwijn, het lijfdrankje van de inwoners van Frankfurt. De kraampjes met eten en drinken zijn gezellige ontmoetingsplaatsen.
Wie meer wil weten over de kerstmarkt en zijn geschiedenis kan deelnemen aan een rondleiding die dagelijks wordt aangeboden. Elke woensdag en zaterdag spelen de torenblazers vanaf de toren van de Alte Nikolaikirche kerstliederen. Echt romantisch is een ritje langs de Main met de stoomtrein.

Informatie

Schriftelijke aanvragen:

Tourismus+Congress GmbH

Kaiserstrasse 56

D-60329 Frankfurt am Main

 

T. +49 (0)69 21230808

E-mail

Internet

 

Informatie ter plekke:

Tourist-Informationen

Römerberg/ Römer

Hauptbahnhof (in het station)

Kaart

 

Zin gekregen om naar de kerstmarkt in Frankfurt te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar de kerstmarkt in Frankfurt bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze