Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Unstrutradweg, prachtige fietsroute langs rivier de Unstrut

De Unstrut stroomt door de Duitse deelstaten Thüringen en Sachsen-Anhalt. Over een totale afstand van 190 kilometer stroomt de Unstrut vanaf de bron ten westen van Kefferhausen in het Thüringse Eichsfeld tot aan de monding in de Saale in de Blütengrund (uiterwaarden) bij Naumburg in Saksen-Anhalt. Aan de Unstrut liggen de steden Dingelstädt, Mühlhausen, Bad Langensalza, Sömmerda, Heldrungen, Artern, Roßleben, Nebra, Laucha en Freyburg. Op de Unstrutradweg fietst u heerlijk rustig langs de rivier in de regio Saale-Untrut.  De rivier is trouwens ook een paradijs om in kano's en rubberbootjes te peddelen.

Afwisselende natuur & historische gebouwen

De fietsroute langs de Unstrut en ook de loop van de rivier voeren door afwisselingsrijke landschappen, zoals het dal bij Reiser, het natuurbeschermingsgebied Unstruttal, de Thüringer Poort bij Heldrungen en het natuurpark Saale-Unstrut-Triasland met het wijnbouwgebied Saale-Unstrut. Onderweg kunt u oude burchten, belangrijke kloosters en kerken, mooie parken, watermolens en historische musea bewonderen. In de Vrijstaat Thüringen kunt u langs de Unstrut een bezoek brengen aan, onder meer, het historische centrum van Mühlhausen, de Japanse tuin in Bad Langensalza, het kasteel Gebesee, Sömmerda, de waterburcht in Heldrungen of modelspoorbaan in Wiehe. De Arche Nebra met zijn bezoekerscentrum, de vindplaats van de ‘Hemelsschijf van Nebra’ vlakbij het bezoekerscentrum en afzonderlijke punten langs de ‘Straße der Romanik’ en de ‘Gartenträume’ wachten u in Sachsen-Anhalt.

In 2019 zal op17 augustus de 15e fietstocht, de ‘Tour de Frömmschdt’, op de Unstrut fietsroute worden gereden. www.radweg-unstrut.de
 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze