Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Fietsen door sprookjeslandschap Hessen

Hessen is zó'n mooi stukje Midden-Duitsland, dat je het lekker langzaam moet ontdekken: op de fiets. Hartje Duitsland, dat betekent: kleine en grote rivieren, vredig kabbelende beekjes, ruisende bossen met oude loofbomen, verrassende vergezichten, afgelegen boerderijen en levendige stadjes. En natuurlijk: precies de juiste voorzieningen voor elk type fietser. Fietsroutes met bewegwijzering die altijd klopt dankzij kwaliteitscontroles, e-bikes en mountainbikes te huur, overal oplaadpunten en gezellige terrasjes voor de rustende fietser.

 

Hoe gaat je fietsvakantie in Duitsland er uit zien? Actief door uitdagende heuvels in het bergachtige Odenwald, de Taunus, de Rhön of de Vogelsberg? Voor de fietser die vooral van kijken houdt: ieder zijn eigen hoogteprofiel. Hessen heeft prachtige, aangenaam vlakke fietspaden door rivierdalen langs Rijn en Main, of minder bekende stroompjes als Lahn, Eder en Fulda. In totaal 3.300 kilometer fietsplezier, genoeg voor een paar fietsvakanties.

 

De mooiste fietsroutes van Hessen

Alles wat Duitsland zo mooi maakt, in het stuk van de Rheinradweg door Hessen, langs de majestueuze Rijn dus. Kastelen, ruïnes, kloosters, wijngaarden, steile hellingen in de verte, de legendarische rots Lorelei. Fietsen over voormalige spoorlijnen, dus zo goed als vlak: de Vulkanradweg vanuit Vogelsberg of de 4-sterren fietsroute Bahnradweg Hessen, bijna 250 km lang en geen moment vervelend.

 

Dat principe - nauwelijks gevaarlijke stijgingspercentages - geldt ook voor de mooie rivierdalen van Hessen: de romantische Lahntal-Radweg bijvoorbeeld. Gelardeerd met middeleeuwse stadjes, want de Lahn is al heel lang een drukke vaarroute door het Duitse binnenland. Het dal van de Werra mag er ook zijn. Ideaal voor Duitsland-liefhebbers - en anders word je het hier wel: oude vakwerkhuizen langs de kant en een schitterend heuvellandschap om je heen.
De Diemel-fietsroute dan: schilderachtige vakwerkdorpen en kleine stadjes, vooral in het Waldecker Upland, op weg naar de Weser in Bad Karlshafen.
Een klassieker is de Regionalpark RheinMain Rundroute, die je rijdt zoals je zelf wilt: sportief of recreatief. Boomgaarden met fruitbomen, ongerepte rivieroevers en altijd wel ergens een gezellig caféterras om heel even te stoppen, maar niet te lang.

 

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze