Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Emden

Emden is de meest westelijk gelegen havenstad van Duitsland en ligt aan de overkant van Groningen aan de Eems. Vanuit Emden vertrekt een veerboot naar het populaire Waddeneiland Borkum en een naar Delfzijl. Maar voor de boot vertrekt, is het leuk om even Emden zelf in te gaan en daar wat rond te kijken. Emden noemt zichzelf graag het VenetiŽ van het Noorden. De 150 km. aan grachten zijn goed bevaarbaar. Wie snel een indruk van de stad wil krijgen, kiest voor een rondvaart door de stad en het havengebied.

Sterk verbonden met Nederland

Emden is een stad met een nogal levendige geschiedenis. Van een nederzetting uit de 9e eeuw groeide het uit tot een belangrijke grote havenstad in de 16e eeuw. De geschiedenis van Emden is nauw verweven met Nederland omdat de stad tot bloei kon komen toen de Nederlandse havens geblokkeerd werden door de Spanjaarden. Veel Nederlandse protestanten vluchtten in die tijd naar Emden en daarom kwam de stad na de 80-jarige oorlog onder Nederlandse protectie. Zo kon Emden uitgroeien tot een grote, rijke stad. In de Tweede Wereldoorlog werd 80% van de binnenstad door de Amerikanen verwoest. Vandaag de dag is Emden vooral een moderne stad met een levendige haven, scheepswerven en een grote autofabriek. Het milieu staat in Emden hoog in het vaandel met het windpark Wybelsumer Polder en het milieucentrum ÷ko-Werk.

VenetiŽ van het Noorden

Gelukkig is er nog wel wat van de historische binnenstad overgebleven. Rondom de oude binnenhaven, de Ratsdelft, staan nog steeds imposante gebouwen als het stadhuis, de havenpoort en enkele musea zoals de Kunsthalle, het Ostfriesisches Landesmuseum en de Johannes a Lasco bibliotheek. De Kunsthalle orginiseert regelmatig spraakmakende tentoonstellingen over de schilderkunst van de 20ste eeuw.

Informatie

Tourist-Information Emden

Bahnhofspl. 11

D-26721 Emden

T +49 (0)4921 97400

E-mail

Internet

Kaart

Zin gekregen om naar Emden te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Emden bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze