Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Verscheidenheid en renommee: cultuur in Hannover

Het culturele landschap in Hannover is bijzonder veelzijdig en heeft een uitstekende naam. De veelzijdige kunstobjecten op straat zijn uniek. Het maakt niet uit of u kiest voor een theater, opera, museum, een groot open air evenement of een van de veelzijdige ensceneringen in de schitterende barokke tuin in Herrenhausen, in Hannover is voor de cultuurliefhebber altijd wat bijzonders te beleven.

Een breed spectrum aan musea

Het Sprengel Museum telt tot de internationaal belangrijkste adressen voor kunst uit de 20ste en 21ste eeuw.  In het Museum Schloss Herrenhausen ontdekt u meer over deze belangrijke historische plek. Het Niedersächsische Landesmuseum biedt naast de collectie in de Landesgalerie, ook collecties voor archeologie en volkerenkunde. Het Historische Museum toont wetenswaardigheden over de stadsgeschiedenis. Een ander hoogtepunt is het Museum Wilhelm Busch (Deutsches Museum für Karikatur und Zeichenkunst). Het Museum August Kestner presenteert kunst uit de Oudheid en het Oude Egypte. Op onze site vindt u meer informatie over de musea in Hannover en de museumnacht.

 

Inspirerend theaterprogramma

Hannover inspireert met een veelzijdig theaterprogramma. De stad beschikt over 2 uitstekende theaters: het Schauspielhaus en de Niedersächsische Staatsoper. Het GOP- Variété biedt variété van wereldklasse. Ontdek hier meer dan 50 locaties voor spannende en onvergetelijke culturele belevenissen.
U wordt van harte uitgenodigd om musea en tentoonstellingen te ontdekken of fantastische theateravonden te bezoeken.

Copyright achtergrondfoto: Herrenhäuser Garten © Patrick Graf

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze