Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Bremen

Bremen vormt samen met Bremerhaven de kleinste van de 16 Duitse deelstaten. Hoewel de Hanzestad Bremen meer dan een half miljoen inwoners heeft, is de atmosfeer gemoedelijk en ontspannen. Karel de Grote maakte van Bremen in 787 een bisschopsstad. Nadat de stad aan de Weser in 1260 tot de Hanze was toegetreden, nam de welvaart toe en kregen de handelaren steeds meer macht. In Bremen is de machtsstrijd tussen de bisschoppen en de rijke burgerij goed zichtbaar vanaf de Marktplatz: de romaanse Dom met zijn imposante westtorens en het prachtige Rathaus met zijn schitterende renaissancegevel wedijveren om de aandacht. Voor het stadhuis staat de 600 jaar oude Roland. Het 10 m hoge standbeeld is hét symbool voor de onafhankelijkheid van de stad. Het Rathaus en de Roland zijn sinds 2004 UNESCO-werelderfgoed.


Was Anton Pieck in Bremen?

Uniek zijn twee straatjes in de oude binnenstad met elk een heel eigen karakter. De Schnoor is een kleurrijk straatje met veel kleine huisjes uit de 15de tot 18de eeuw. Tegenwoordig zijn hier veel juweliers, souvenirwinkels, cafeetjes en restaurants gevestigd. De Böttcherstraße werd tussen 1926 en 1930 in opdracht van de kunstmecenas Ludwig Roselius, rijk geworden met de eerste cafeïnevrije koffie (‘Koffie Hag mag’), door de expressionistische kunstenaar Bernard Hoetger in samenwerking met de architecten Runge & Scotland gebouwd. Het Gesamtkunstwerk herbergt ook het Paula Modersohn-Becker Museum, genoemd naar een van de pioniers van de Duitse moderne schilderkunst.

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen

Liefhebbers van moderne kunst kunnen hun hart ophalen in Museum Weserburg. De Kunsthalle, met haar prachtige verzameling 19de- en 20ste-eeuwse schilderkunst, wordt na een ingrijpende verbouwing in 2011 weer geopend. In het Gerhard-Marcks-Haus, genoemd naar de beeldhouwer die de beroemde Bremer Stadsmuzikanten in brons vereeuwigde, wordt beeldhouwkunst van de 20ste en 21ste eeuw tentoongesteld.

De geur van koffie en malt

vergroten

© Schlachte Marketing und Service Verband
(www.schlachte.de)
Fotograf Birgit Benke
(Schlachte-Verband)
De Schlachte was vroeger de kade waar de handelswaar werd omgeslagen. Tegenwoordig is het dé plek waar men in de zomer een koel biertje op een van de vele terrassen drinkt. De havens liggen tegenwoordig net ten noorden van de binnenstad. Hier zijn ook de vele koffie- en voedselproducenten gevestigd; hun grondstoffen worden nog altijd over het water aangevoerd. Soms ruikt het naar versgemalen koffie, soms hangt de geur van het bier van de Becks-Brauerei in de lucht. Vanwege de verzanding van de Weser aan het begin van de 19de eeuw kocht Bremen een stuk land van het Koninkrijk Hannover, 60 km stroomafwaarts, aan de monding van de Weser, en stichtte de havenstad Bremerhaven. Hier kunnen tegenwoordig ook grote zeecontainerschepen aanleggen.

Stad van de ruimtevaart en wetenschap

Al meer dan 90 jaar speelt Bremen een belangrijke rol in de bouw van vliegtuigen en ruimtestations. Het ruimtelaboratorium is in de Hanzestad ontwikkeld. Tijdens een ruimtevaartrondleiding in het EADS Astrium kunt u zien hoe een astronaut in het heelal eet, slaapt en doucht. In het Universum gaat u op zelf op onderzoek uit en komt u veel te weten over mens, aarde en kosmos. Het Übersee-Museum biedt een reis om de wereld in 80 minuten: prachtige en kleurrijke objecten verplaatsen u naar het regenwoud, een eiland in de Stille Zuidzee of de Afrikaanse steppen. De Astro Walk is een rondleiding in de voetsporen van Europese astronomen.

 

Informatie

Schriftelijke aanvragen:
Bremer Touristik-Zentrale
Gesellschaft für Marketing und Service mbH
Findorffstraße 105
D-28215 Bremen

T +49 (0)421 3080010

E-Mail

Internet


Informatie ter plekke
Tourist-Informationen
Obernstraße/Liebfrauenkirchhof
Hauptbahnhof (in het station)

Kaart

 

Zin gekregen om naar Bremen te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Bremen bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze
In het centrum van Bremen is een milieusticker verplicht.