Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Bodensee

De Bodensee, het grootste Duitse meer, ligt op de grens van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk. Vanwege de beschutte ligging groeien op enkele plaatsen, zoals op het eiland Mainau, zelfs palmbomen. De combinatie van het prachtige meer en het glooiende heuvellandschap met tal van bezienswaardigheden maken de regio tot een van de geliefdste vakantiebestemmingen van Duitsland. De overheersende bouwstijl is overduidelijk de barok. De karakteristieke uivormige torens steken overal fier de lucht in. Op het meer varen talrijke excursie- en veerboten, zodat een uitstapje naar een van de eilanden of naar interessante stadjes aan de overkant tot de mogelijkheden behoort.

Bloemen en manuscripten

Mainau wordt ook wel het ‘bloemeneiland’ genoemd. Het eiland is eigenlijk bedekt met één groot park dat is aangelegd rondom het barokke paleis. De verwilderde tuinen van de groothertogen van Baden werden vanaf 1932 onder handen genomen door graaf Lennart Bernadotte, kleinzoon van de Zweedse koning Gustav V. Hij toverde het eiland om tot paradijs voor planten- en bloemenliefhebbers. Vanwege het milde klimaat gedijen hier ook exotische planten. Het grote vlinderhuis en de wisselende bloemententoonstellingen vormen interessante aanvullingen op het landschappelijk schoon. De roem van het eiland Reichenau is vooral te danken aan het benedictijner klooster dat hier in 724 door de H. Pirmin werd gesticht en dat zich tot een centrum voor kunst en wetenschap ontwikkelde. Met name de verluchte handschriften uit de tijd van Otto de Grote (10de eeuw) zijn wereldberoemd. Er zijn allang geen monniken meer op het eiland. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de St. Georgkirche met unieke 1000 jaar oude fresco’s en het Münster St. Maria und Markus.

Stadjes in en om het meer

Konstanz ligt op een landtong en biedt met zijn oeverpromenades en tuinen de juiste ambiance voor een heerlijke wandeling. Het Münster is de belangrijkste bezienswaardigheid. Door de lange bouwperiode van 6 eeuwen is geen eenduidige bouwstijl herkenbaar. Zo rust het gewelf uit de 17de eeuw op romaanse arcades uit de 11de eeuw. Het Alte Schloss, met zijn soms wel 3 m dikke muren, torent hoog boven de stad Meersburg uit. Vanaf het terras van het barokke Neue Schloss heeft u een prachtig uitzicht over de Bodensee. Het marktplein en de aangrenzende Steigstraße met zijn vele vakwerkhuizen zijn bijzonder geliefd bij toeristen.


De geschiedenis van Friedrichshafen is onlosmakelijk met de naam Graf von Zeppelin verbonden, die hier de eerste luchtschepen ontwikkelde. Sinds enkele jaren worden er weer zeppelin-rondvluchten aangeboden. In het schilderachtige middeleeuwse stadje Lindau lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Het eiland is tegenwoordig door bruggen met het vasteland verbonden. De talrijke barokke kerken en prachtige historische huizen getuigen van de grote welvaart van de stad in vroeger tijden. In het barokke Stadtmuseum kunt u ontdekken hoe de burgerij destijds woonde en leefde.

Informatie

Internationale Bodensee Tourismus GmbH
Hafenstr. 6
D-78462 Konstanz

T+49 (0)7531 909490

E-Mail

Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar de Bodensee te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar de Bodensee bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze