Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Sportief in de Naturarena Bergisches Land

De Naturarena Bergisches Land is een waar wandelparadijs. In het gebied ligt meer dan 4.000 km aan goed aangegeven wandelpaden en er zijn 21 verschillende wandelroutes uitgezet. Populair in het gebied is geocaching: het door middel van GPS en geografische coördinaten op zoek gaan naar een 'schat'. Om te genieten van de prachtige vergezichten zijn er diverse uitzichttorens. De hoogste is de 35 m hoge Hohe Hart bij Morsbach, een van de mooiste is de Haly-Turm bij Engelskirchen-Ründeroth. Wie graag goed wil leren Nordic Walken kan terecht in Nümbrecht, Reichshof-Eckenhagen en Burscheid.

 

Fietsen kan overal in dit gebied maar bijzonder zijn de drie mooie routes die vanuit Nümbrecht zijn uitgezet. De 40 km lange Fachwerkroute komt langs schattige dorpjes zoals Marienberg-

hausen. De Höhenroute is 28 km lang en blinkt uit in de mooiste vergezichten. Ideaal voor de kinderen is de 13 km lange Familienroute die van speeltuin naar midgetgolfbaan gaat via leuke dorpjes en spannende uitzichttorens.

 

Geschapen voor de watersport

In de rivieren van het Bergisches Land zijn een flink aantal stuwdammen aangelegd, met daarachter stuwmeren. Bijzonder mooi is de Brucher Talsperre. De stuwmeren  zijn geschikt voor zeilen, waterskiën, roeien en natuurlijk zwemmen. Vissers kunnen hun hart ophalen aan de beekjes die in de rivieren uitmonden: de kans dat ze niets vangen is vrijwel nihil.Stoere sporters kunnen in het gebied mountainbiken, sky diven, parachutespringen, ballonvaren en in de winter langlaufen, rodelen en skiën.
Even uitrusten van het sporten kan bij een Bergische koffietafel: een maaltijd met de heerlijkste koeken en taarten en midden op tafel de traditionele Dröppelmina, een tinnen koffiekan met een kraantje.

Oude stadjes en gezellige dorpjes

Midden in het Bergisches Land ligt het dorpje Lindlar met een leuk openlucht museum, de romantische burchtruïne Eibach, een boerenmarkt en een boomtoppenpad. Midden in een van de mooiste wandelgebieden ligt het oudste stadje Wipperfurth met een gezellig marktpleintje en een perfect gelegen stuwdam. Meer dan indrukwekkend is de gigantisch grote Altenberger Dom in het Odenthal. In het Bergische Land staan ook heel veel kastelen zoals Schloß Homburg waar nu het Oberbergische Museum gevestigd is. Op het terrein staat een authentiek waterrad dat de energie leverde voor een korenmolen en een houtzagerij.

Actief midden in de natuur

Binnen de mooie regio ligt een gebied dat nog net iets mooier is: het natuurpark Bergisches Land, een bosrijk gebied met alle kwaliteiten van de gehele regio in een wat compacter gebied. Ook hier rivieren met stuwdammen, waarvan die bij Dhünn de grootste is. Speciaal aan het Bergisches Land is dat een gedeelte van de toeristische wandel- en fietsroute Straße der Arbeit door het gebied loopt. Dit is een museumroute die zich concen-

treert op de industriële geschiedenis: de textielindustrie, de smederijen, de mijnen en uiteraard de smokkelroutes. Heel mooi is de hoge, gietijzeren spoorbrug, de Müngstener Brücke bij Solingen. Solingen zelf is vooral bekend van het roestvrij staal en het Klingenmuseum is daaraan gewijd.

Informatie

Bergisches Land Tourismus Marketing e.V.
c/o Bergische Entwicklungsagentur
Kölner Str.8
D-42651 Solingen

T +49 (0)212 88160673
E-mail

Internet

 

Naturarena Bergisches Land GmbH
Friedrich-Ebert-Straße 75

D-51429 Bergisch Gladbach

T +49 (0)2266 463370
E-mail
Internet

Kaart


 

Zin gekregen om naar het Bergische Land te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar het Bergische Land bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze