Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Wandelroute  Natursteig Sieg – 200 km puur wandelplezier

Uitdagende paden, interessante natuur en blijvende indrukken

Het indrukwekkende rivierlandschap langs de Sieg en de heerlijke uitzichten onderweg maken van een wandeling op de wandelroute Natursteig Sieg een belevenis om niet meer te vergeten. Het eenmalige aan de Natursteig Sieg is het eerlijke en onvervalste. De smalle en vaak al eeuwenoude paden lopen door de afwisselende natuur. Soms gaat het pad naar beneden richting rivier, dan weer omhoog, de heuvels op. Na zo´n klimmetje wordt u beloond met geweldige uitzichten over de Naturregion Sieg. Fit blijven, energie tanken, genieten van tijd voor elkaar en de weldadige rust: dat is een wandeling over de Natursteig Sieg.

Wandelen van station naar station

Laat de alledaagse sleur achter en wandel over rustieke paden door het schilderachtige dal van de Sieg en over de omliggende heuvels. Alle 14 etappes van het lange afstandswandelpad Natursteig Sieg beginnen en eindigen bij een station. Het is dus ook uitstekend mogelijk om één of enkele etappes te wandelen.

Volop afwisseling

Of u nu een dagje gaat wandelen of een hele wandeltrektocht maakt: op alle 14 etappes valt er het een en ander te beleven. Soms loopt de route langs bijzondere natuurmonumenten of door smalle doorgangen tussen rotsformaties. Soms wandelt u gemoedelijk langs de Sieg of langs een klaterend beekje. Hier en daar een ruïne van een burcht of een knus vakwerkdorpje.

Heel gemakkelijk dagtochten maken

Kies uw favoriete etappe en reis zonder stress met bus of trein naar het beginpunt van uw wandeltocht. Automobilisten kunnen bij de stations of bushaltes parkeren. Aan het einde van de dag brengt de trein u weer terug naar het beginpunt. De wandelpaden zijn uitstekend bewegwijzerd en hebben het keurmerk 'Qualitätswege'. Meer informatie, ook tijdens de wandeling staan in de Touren-App en op de wandelkaart.

Wandelvriendelijke accommodaties

Als u een paar dagen de tijd hebt en een paar etappes op de Natursteig Sieg wilt wandelen, is er voldoende wandelvriendelijke accommodatie onderweg te vinden. Deze 'Qualitätsgastgeber' verhuren hun kamers ook voor één nacht en verwennen u ´s avonds graag met regionale specialiteiten.

Gratis openbaar vervoer

Het mooie aan het boeken van accommodatie via onze website is dat u tijdens uw hele verblijf gratis gebruik mag maken van de treinen en bussen in de Naturregion Sieg.

 

Meer informatie en boeken van wandelvriendelijke accommodatie.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze