Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Wandelen in het Wiedtal – er eventjes helemaal tussen uit!

Het Wiedtal ligt midden in het natuurpark Rijn-Westerwald tussen de langeafstandwandelpaden Rheinsteig en WesterwaldSteig. Langs het kronkelende riviertje Wied vinden wandelaars het ideale decor voor een heerlijke wandelvakantie. Of het nu is langs een promenade in een van de erkende luchtkuuroorden, in een van de romantische zijdalen met eenzame paden of rondom het luchtkuuroord Rengsdorf - hier vindt elke wandelaar een passend aanbod. Helemaal top zijn de 3 Wäller Touren met de namen Bärenkopp, Klosterweg en Iserbachschleife. Allemaal voorzien van een bijzonder wandelkeurmerk.  Dus uitstekende markeringen en volop afwisseling.

 

Pelgrimsweg langs kloosters, kerken en kapelletjes

In het Klosterlandschaft Wiedtal zijn twee kloosters, talrijke kerken en vele kleine kapelletjes te bezichtigen. Deze pelgrimsweg voert langs het St. Marienhaus op de kloosterberg van de Zusters Franciscanessen van Waldbreitbach en de Franciscaner Orde van de Broeders van het Heilig Kruis.

 

Speciale korte wandelingen voor het gezin


Voor mensen die graag slenteren en minder lange tochten willen maken, heeft het Westerwald 10 nieuwe korte wandelroutes uitgezet: de Kleine Wäller. De korte wandelpaden hebben een lengte van 2 tot 4 km en zijn bijzonder geschikt voor gezinnen met kinderen. Dat geldt ook voor de thema´s: "Waterpret en wildpark", "Vleermuis in het Laubachtal" en "Appelpad bij de kruidentuin".

Informatie | Overnachten | Eetgelegenheden

De restaurants bieden regionale gerechten uit het Westerwald en de Rijnvallei. Een ruime keuze aan hotels, vakantiewoningen, pensions, campings en stacaravans ronden het aanbod af. Gratis informatiemateriaal is verkrijgbaar bij Touristik-Verband Wiedtal e.V. in Waldbreitbach op info@wiedtal.de of www.wiedtal.de of telefoon +49 (0)2638 - 4017.
 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze