Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Sylt

Sylt is het meest noordelijke Waddeneiland van Duitsland. Een eiland dat alle eigenschappen heeft van de Waddeneilanden en nog een paar unieke die alleen Sylt heeft. Waar anders kan je zon grote concentratie Duitse VIPs spotten? Welke ander Waddeneiland heeft kliffen? En op welk Waddeneiland kan je in een restaurant met Michelin-sterren eten? Wat de Hamptons zijn voor New York, is Sylt voor Hamburg.

Relaxen op Sylt

Sylt mag dan hip en mondain zijn, het is nog steeds een van de mooiste plekjes in het noorden van Duitsland. Ongeveer de helft van het eiland is beschermd natuurgebied en het hele eiland is beschermd als onderdeel van de Waddenzee. Sylt is een 40 km lang zandstrand met aan de ene kant de branding van de Noordzee en aan de andere kant het rustige water van de Waddenzee. Achter het strand en de duinen is een smalle reep groen voor bebouwing en agrarische activiteiten. Haaks op het lange strand van Sylt staat het groene gedeelte van het eiland.

De duinen op Sylt zijn hier en daar volstrekt uniek. Bij het plaatsje Kampen is er het Rote Kliff. Dit is een 25 meter hoge koperkleurige duinwand. Er zijn nog meer kliffen zoals het Morsum Kliff, het Grne Kliff en het Weie Kliff. Bij List, het noordelijkste stadje op Sylt ligt het natuurreservaat van de wandelende duinen. Deze 1000 m lange en 30 m hoge duinen van kwartszand ver-

plaatsen zich naar het oosten met een snelheid van 6 m per jaar.

Zandstranden zo ver het oog reikt

De stranden op Sylt zijn mooie witte zandstranden. Op Sylt is het mogelijk om kilometers over het strand te lopen met de wind in de rug en dan met de bus terug te gaan. Vooral de zuidelijke poot van het eiland wordt relatief weinig bezocht en dus is het mogelijk daar helemaal alleen over het strand te wandelen. Speciaal Sylts zijn de rieten strandstoelen: de stoelen voorzien van een chip zodat ze vanuit het hotel via internet te reserveren zijn.

Het Sylter nachtleven

Overdag lokken de witte stranden, de duinen en de heidevelden, maar s avonds is er op Sylt een echt mondain uitgaansleven. In alle stadjes zijn eethuisjes, restaurants, bars en discos, maar er zijn er een paar die de roddelpers toch regelmatig halen. Wie mee wil tellen, moet gezien zijn in de Pony Club in Kampen, de club die in 1961 al hip was en het al die decennia lang is gebleven.

Het grootste dorp van eiland, Westerland is het centrale uitgaanscentrum en dit is ook waar de grote strandfeesten, maar ook de klassieke concerten zijn. Westerland heeft ook een chic casino, gevestigd in het voormalige stadhuis. Het lijkt gewoon een strandtent, maar een van de originelere restaurants op het eiland is Sansibar in het plaatsje Keitum. Gezien de prijzen van de gerechten is het zinvol om er slechts n keer te eten. Maar die ene keer is het wel waard! De Pony Club en de Sansibar hebben overigens elk een eigen kledinglijn.

Informatie

Sylt Marketing GmbH

Stephanstrasse 6

D-25980 Westerland

T +49 (0)4651 82020

E-mail

Internet

Kaart

Zin gekregen om naar Sylt te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com in Westerland of List. Voor treinreizen naar Sylt bent u bij NS International aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze