Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Franz Marc Trilogie in het Franz Marc-museum in Kochel a. See

Het Franz Marc Museum in Kochel a. See in Beieren wijdt in 2014 een drietal tentoonstellingen aan zijn hoofdrolspeler Franz Marc. Belangrijke stappen in de ontwikkeling van zijn oeuvre worden chronologisch uitgewerkt en gepresenteerd.

 

Franz Marc – Opkomst van licht en kleur 16-02 t/m 18-05-2014

Het eerste deel van de trilogie is gewijd aan de vroege ontwikkelingsfase van de jonge schilder, waarin hij op zoek gaat naar een nieuwe anti-academische kunst. Aan de hand van talrijke werken en documenten volgen we de weg die Franz Marc tot de stralende kleuren van zijn latere dierschilderijen zou brengen.

 

Franz Marc – In avant-gardekringen 25-05 t/m 05-10-2014

In 2014 wijdt het Franz Marc Museum in Beieren een drietal tentoonstellingen aan Franz Marc

vergroten

Franz Marc, Kleine Komposition IV, 1914
Franz Marc Museum, Kochel am See
Franz Marc Stiftung

De tweede tentoonstelling belicht zijn vriendschap met August Macke, Paul Klee en de Brücke-kunstenaars, alsmede met Wassily Kandinsky, met wie hij de almanak Der Blaue Reiter uitgaf. Tegelijkertijd is Franz Marcs artistieke ontwikkeling van de grote dierschilderijen naar een abstracte beeldtaal te volgen.

 

Franz Marc – De utopieën voorbij 12-10-2014 t/m 11-01-2015

Het derde deel van de trilogie behandelt de ingrijpende veranderingen die de Eerste Wereldoorlog teweegbracht in het leven en werk van kunstenaars als Marc, Klee, Grosz en Dix, maar ook Moholy-Nagy, Dexel en Kandinsky. Terwijl Marc in de tekeningenserie ‘Skizzenbuch aus dem Felde’, die kort voor zijn dood in 1916 ontstond, een nieuwe schepping uit de chaos aan de orde stelde, laat de tentoonstelling zien dat veel kunstenaars zich na de oorlog niet meer in deze zienswijze konden herkennen, gelet op de bittere realiteit.

 

Franz Marc-Museum in Kochel a. See (Beieren)

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze