Zum Inhalt der Seite
De meeste arrangementen in Duitsland!

Recept voor Zwiebelkuchen

 

In de nazomer wordt in Duitsland graag Federweißer gedronken. Deze jonge wijn wordt traditioneel geserveerd met Zwiebelkuchen. Deze lekkere hartige taart past natuurlijk ook bij een ander glaasje witte wijn.

 

Toebereidingstijd: ca. 1 1/2 uur

 

Ingrediënten voor 4 personen


Voor het deeg:

  • 25 gr gist (1/2 blokje)
  • 1/4 l lauwe melk
  • beetje suiker
  • snufje zout
  • 375 gr meel
  • 60 gr margarine
  • 1 ei
  • beetje boter voor het bakblik

 

Voor de vulling:

  • 1 kg uien
  • 150 gr spekblokjes
  • vers gemalen peper
  • komijn
  • verse nootmuskaat
  • 4 eieren
  • 500 gram zure room

 

Bereidingswijze:

 

1. De gist in de lauwe melk brokkelen en verroeren met een beetje suiker en meel. De deegmassa ca. 10 minuten afgedekt op een warme plek laten rijzen.

 

2. De deegmassa, de rest van het meel, zout, margarine en het ei in een mengkom doen en goed kneden, totdat het deeg loslaat.

 

3. Het deeg ca. 20 minuten op een warme plek laten rijzen.

 

4. Oven voorverwarmen op 220°C. De uien snijden en in ringen snijden. Uien met de spekblokjes licht aanbakken. Op smaak brengen met peper, komijn en nootmuskaat.

 

5. Een (rond) bakblik dun met margarine invetten. Het deeg uitrollen en op het bakblik leggen. Maak een kleine rand. Het uien-spekmengsel op het deeg verdelen.

 

6. De eieren met de zure room vermengen en op het uien-spekmengsel gieten.

 

7. De Zwiebelkuchen in de oven in ca. 40 minuten goudbruin bakken.

 

 

Wijnadvies: Federweißer of een Riesling

 

 

Smakelijk eten!

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze