Zum Inhalt der Seite
  • Facebook
  • twitter
  • google+
  • Printversie
  • email
De meeste arrangementen in Duitsland!

Aardappelsalade: Recept uit Zuid-Duitsland

 

Ingrediënten:

  • 1 kg vastkokende aardappelen
  • 1 laurierblad
  • 2 uien
  • 50 g doorregen spek in blokjes
  • 100 ml slaolie
  • 5 eetlepels azijn
  • 125 ml groentebouillon
  • zout
  • peper
  • 2 eetlepels bieslook (geknipt)

 

Bereidingswijze

Aardappelen wassen en met het laurierblad 20-25 minuten laten koken. Uien schillen en in stukken snijden. Spekblokjes met 1 eetlepel olie in een pan aanbraden. Uitjes toevoegen en met azijn en bouillon blussen. Ca. 3 minuten laten trekken en met zout en peper op smaak brengen.

 

Aardappelen afgieten, laten uitlekken en pellen. In plakjes snijden en in een hittebestendige schaal geven. De warme saus toevoegen en met de aardappelen vermengen, voor en na olie toevoegen.

 

De salade enkele uren laten staan en dan 15-20 minuten in de oven verwarmen (150°C).

 

Tot slot nog de bieslook toevoegen en warm serveren.

 

Smakelijk eten!

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze