Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Neurenberg

Neurenberg is vooral bekend van de Processen van Neurenberg na de Tweede Wereldoorlog en de Neurenberger wetten voor de oorlog. Maar Neurenberg anno nu is de hoofdstad van een flinke agglomeratie van 2,5 miljoen mensen. Bij velen bekend als de Europese hoofdstad van het speelgoed met de jaarlijkse speelgoedbeurs en tevens gaststad van meer dan 75 belangrijke beurzen. De binnenstad van Neurenberg werd in 1945 grotendeels verwoest, maar is opnieuw opgebouwd met een interessante combinatie van oud en nieuw. Neurenberg centrum is vooral een heerlijke winkelstad met zowel kleine boetiekjes als grote, luxe warenhuizen.

Een stad met mooie musea

Het Museum voor Kunst en Design is niet alleen bekend om de interessante moderne architectuur van het gebouw zelf, maar vooral vanwege de moderne kunstcollectie, de designtentoonstellingen en het beeldenpark. De Kunsthal heeft vooral wisselende tentoonstellingen van hedendaagse kunst. Uniek is het Speelgoedmuseum, met onder andere optische lichtspelen, een historisch keldergewelf en een enorm groot buitenterrein. Andere musea zijn het Deutsche Bundesbahnmuseum, het Albrecht Dürerhaus en het Germanisches Nationalmuseum voor Duitse kunst en cultuur.

Processen van Neurenberg

Wie in Neurenberg komt, kan er natuurlijk niet aan voorbij gaan: de processen tegen de nazi’s. Het Documentatiecentrum Reichsparteitagsgelände vertelt de geschiedenis van het terrein, van de nationaal-socialisten en van de processen. Een speciale afdeling is gewijd aan het dilemma van modern Duitsland: wat te doen met het nationaal-socialistische architectonisch erfgoed.

 

Historische Neurenberg

Het heropgebouwde 'oude' stukje Neurenberg is in twee delen gedeeld door de rivier de Pegnitz. In dit kleine stukje stad, zijn een enorm aantal bezienswaardigheden samengevoegd. Het noordelijke gedeelte wordt gedomineerd door de keizerburcht en de St. Sebalduskirche die een grote hoeveelheid kunstwerken herbergt. De gotische St. Lorenzkirche staat op de zuidelijke oever. In de kleine vakwerkhuisjes in de Handwerkerhof oefenen ambachtslieden hun beroep uit. Bijzonder is de Lebkuchenbakkerij, de traditionele koek van Neurenberg, zoiets als onze taaitaai. Rond de historische stadswijk loopt een stadsmuur met 80 imposante torens en poorten.

Informatie

Tourist Information
Königstraße 93
90402 Nürnberg

T +49 (0)911 23360

E-mail

Internet

Kaart

 

 

 

Zin gekregen om naar Neurenberg te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Neurenberg bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze