Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Münster: rijk aan geschiedenis met een jong hart

Münster is een gezellige stad met veel interessante bezienswaardigheden en musea waar je bijzonder goed kunt winkelen. De stad in Noordrijn-Westfalen kwam tot bloei in de Middeleeuwen als Hanzestad. Internationale naam en faam verwierf Münster met de Vrede van Münster. De Vrede van Münster maakte op 15 mei 1648 een einde aan de Tachtigjarige Oorlog tussen de Nederlanden en Spanje. Het panorama van de koopmanshuizen met hun puntgevels aan de Prinzipalmarkt, de machtige St. Paulusdom, het barokke kasteel, sporen van de Wederdopers, eerbiedwaardige kerken en adellijke verblijven bepalen het stadsbeeld. Toch is duidelijk te voelen hoe jong van hart de meer dan 1200 jaar oude Hanzestad is. De 60.000 studenten zorgen voor bedrijvigheid op straat.

 

 


 

Wat mag je niet missen in Münster?

1. Der Prinzipalmarkt: met zijn karakteristieke puntgevels en bogengangen een ware blikvanger. Hier bevinden zich exclusieve winkels en restaurants en het gotische stadhuis.

 

2. Rathaus en Vredeszaal: in het karakteristieke gotische stadhuis bevindt zich de Vredeszaal waar in 1648 de Vrede van Münster werd ondertekend die een eind maakte aan de Tachtigjarige Oorlog tussen de Nederlanden en Spanje.

 

3. St. Paulus-Dom: tijdens een bezoek aan de romaanse dom uit de 13e eeuw mag u het laatmiddeleeuwse astronomisch uurwerk en de Domkammer met zijn rijke religieuze schatkamer niet missen.

 

4. St. Lamberti-Kirche: de toren herbergt 2 bijzonderheden: aan de toren hangt de ijzeren kooi waar in de 16e eeuw de lijken van 3 Wederdopers werden getoond en vanaf de toren blaast de torenwachter ´s avonds op zijn hoorn.

 

5. Allwetterzoo: een dierentuin waar het bij elk weerstype goed toeven is. Je mag heel dicht bij de dieren komen en bijvoorbeeld de olifanten voeren en meewandelen met de pinguins.

 

6. Hafen: de omgebouwde pakhuizen en de moderne architectuur bepalen de sfeer in de voormalige stadshaven. Door de combinatie van kantoren, kunst, cultuur, restaurants en clubs is er altijd wel ‚action‘.

 

7. Aasee: het grote recreatiegebied grenst direct aan de binnenstad. Het gebied rondom het meer lokt wandelaars, fietsers en skaters aan. Aansluitend lekker uitblazen op een van de terrasjes langs de oever.

 

8. Promenade: de autovrije ring rondom het centrum van de stad bewijst waarom Münster de fietshoofdstad van Duitsland is. Op de grotendeels met lindenbomen omzoomde laan mag alleen gefietst en gewandeld worden.

 

9. De weekmarkt bij de Dom: elke woensdag en zaterdag wordt een van de mooiste weekmarkten in Duitsland gehouden met veel verse waren en biologische producten uit de regio, maar ook bijvoorbeeld Italiaanse delicatessen.

 

 

 

Informatie

MÜNSTER MARKETING

Klemensstrasse 10

D-48143 Münster

 

T +49 (0)251 4922710

E-mail

Internet

Kaart

 

Zin gekregen om naar Münster te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Münster bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 

Foto's | achtergrond: Münster Prinzipalmarkt © Presseamt Münster - Angelika Klauser | Der Prinzipalmarkt © JKLH - Fotolia.com | Rathaus en Vredezaal: Münster Rathaus - Stadtweinhaus © Presseamt Münster - MünsterView | St. Paulus-Dom © Martina Berg - Fotolia.com | St. Lamberti-Kirche © pixl:sell - Fotolia.com | Allwetterzoo © Falko Heise - Fotolia.com | Hafen: Münster Treffpunkt Aasee © Presseamt Münster - Angelika Klauser | Aasee: Münster Aasee - PoolBalls © Presseamt Münster - MünsterView | Promenade ©  photofranz56 - Fotolia.com | De weekmarkt bij de Dom: Münster Wochenmarkt © Presseamt Münster - Angelika Klauser | Skulptur Projekte: Münster Aasee - PoolBalls © Presseamt Münster - MünsterView 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze
In het centrum van Münster is een milieusticker verplicht.