Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

München, de wereldstad met een groot hart

Een stedentrip naar de geboortestad van de 'sprookjeskoning' Ludwig ll is een ware ontdekkingsreis. Onder de blauw-

witte lucht van München gaan tradities en trends hand in hand. De karakte- ristieke levenswijze van een stad die wil verleiden tot leven krijgt gestalte in de straten en parken. Met de beroemde 'Biergärten' en 'Bretzel' (zoute krake- lingen), met het Oktoberfeest en de opera. Of het nu gaat om de Christkindlmarkt of de Christopher Street Day, het feest ter ere van het ontstaan van de stad, of een voetbal-

wedstrijd in de Allianz Arena, in München komt iedereen aan zijn trekken!

 

Stadspaleizen en grote glazen bier

Waar begint u? Het beste met de laatgotische Frauenkirche, het meest karakteristieke gebouw van München. In de schaduw van de 99 meter hoge kerktorens, klinkt op de Marienplatz het carillon van het stadhuis. Iets verderop vindt u ook het legendarische Hofbräuhaus waar de inwoners van München en bezoekers van de grote glazen fris bier genieten. Maar eerst moet u toch de nabij gelegen Residenz gaan bewonderen. Honderden jarenlang breidden de Beierse heersers dit stads-  paleis uit en de beste kunstenaars van hun tijd ontwierpen meubels, gobelins en porselein. Iets dat u ook gezien moet hebben in München is het barokke slot Nymphenburg, de luisterrijke zomerresidentie van de Wittelsbachers.

 

Museumskwartier: 3 millennia kunst en cultuur

Een nieuweling in de museumwereld van München is het BMW Museum dat in juni 2008 heropende met grotere tentoonstellingsruimten en een nieuw concept. De eveneens nog recent, maar nu al klassieke bestemming, is de 'Pinakothek der Moderne' die in 2002 werd geopend en waarin de schilder-

kunst en beeldhouwkunst vanaf het begin van de 20ste eeuw zijn vertegen-

woordigd. In het voorjaar van 2009 werd het complex uitgebreid met nog een juweeltje: de Brandhorst verzameling heeft nu een eigen museum.

 

Dit museum completeert het museumkwartier aan de rand van het oude stadscentrum. Het museumkwartier herbergt een verzameling van kunstgeschiedenis door de eeuwen: te beginnen bij de Glyptothek met haar sculpturen uit de Oudheid, via de oude meesters als Dürer en Rubens die u in de Alte Pinakothek kunt bewonderen, tot de Neue Pinakothek met haar indruk-

wekkende verzameling Impressionisten. Met het Deutsche Museum, de grootste natuurwetenschappelijke show ter wereld, in het oosten van de stad heeft ook de techniek haar eigen tempel.

 

Groene oases in de stad

Dank zij de Englischer Garten kunnen wandelaars flaneren en midden in de stad genieten van een waterrijk en parkachtig bosgebied. Dit park is het grootste stedelijke groengebied ter wereld. In het romantische kasteelpark van de Nymphenburg begeeft u zich op koninklijke paden. Al even sprookjes-

achtig is de Hofgarten aan de Odeonsplatz met zijn zonovergoten arcaden. En wie wat bijzonders wil zien, moet bij de Eisbach in de Englischer Garten gaan kijken. Daar laten surfers op een kunstmatige golf zien wat ze kunnen!

 

Eten en drinken in München: genieten van de Beierse levenswijze

Keuken, levenswijze en traditie zijn nauw met elkaar verweven in de traditionele café-cultuur van München. Tot de populairste regionale specialiteiten horen een sappige varkensbraadstuk met knoedels, 'Leberkäs' (gebakken leverkaas) en verse, 'Weißwürste' (een worst uit kalfsvlees die wordt gegeten met zoete mosterd en 'Bretzel'. Nog een lekker glas bier erbij en u kunt volop genieten, vooral als u naar een van de talloze, schaduwrijke buitencafés, de 'Biergärten' gaat. Ook verwende fijnproevers heeft de verfijnde keuken in München heel wat te bieden.

 

Winkelen in München: van trendy tot chic

Of het nu gaat om haute couture of juwelierszaken: in München heeft de Maximillianstraße de meest luxe uitstraling, zelfs als u alleen maar etalages kijkt. Ook in passages, zoals de Fünf Höfen, kunt u toegeven aan een onbedwingbare kooplust. U vindt er, naast designer mode en cosmetica, ook kantoorboekhandels en exclusieve zaken voor huishoudelijke artikelen. Trendscouts gaan winkelen in het hippe Gärtnerviertel of in Schwabing Zowel hobbykoks als sterrenkoks gaan naar de Viktualienmarkt of naar de delicatessenparadijzen van Dallmayr en Käfer.

 


Informatie

Tourismusamt München
Sendlinger Str. 1
D-80331 München

T +49 (0)89 23396500
E-mail
Internet

 


Kaart

 

Zin gekregen om naar München te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar München bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze
In het centrum van München is een milieusticker verplicht.