Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

De Reichsburg in Cochem

Het laat-gotische bouwwerk van de Reichsburg in Cochem met haar onvergelijkelijke contouren verheft zich meer dan 100 meter boven de Moezel op een markante bergtop. De burcht kan van binnen worden bezichtigd. Van de burcht uit heeft men een prachtig uitzicht over Cochem en het rivierdal van de Moezel.

 

De hele dag worden (Duitstalige) rondleidingen aangeboden. Op dinsdag en zaterdag vindt om 16 uur een Nederlandstalige rondleiding plaats. De gidsen nemen u mee door de mooiste ruimtes. De burcht kan terugkijken op een meer dan 1000-jarige geschiedenis. Het laat-gotische complex werd in 1689 door de troepen van de Franse koning Lodewijk XIV grotendeels verwoest. Op de resten werd in de 19de eeuw door de rijke koopman Louis Ravené de spectaculaire burcht in de stijl van de neo-gotiek gebouwd. Daarmee was het sprookjeskasteel hoog boven de Moezel een feit.

 


Informatie

Reichsburg Cochem GmbH

Schloßstraße 36

56812 Cochem

 

T +49-2671-255

E-Mail

Internet

 

geopened:

12 maart - 1 nov, dagelijks 09.00 uur - 17.00 uur

Kaart

 

Zin gekregen om naar de Reichsburg in Cochem te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar de Reichsburg in Cochem bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze