Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Burg Eltz

Uitnodigend, koninklijk en zo romantische gelegen als een sprookjeskasteel wacht een van de best behouden burchten van Duitsland op u. Hoog boven de Moezel torent Burg Eltz bovenop de rots. Duik in de spannende geschiedenis van de burcht en haar bewoners. In de schatkamer in de keldergewelven is een bijzondere kunstverzameling te bezichtigen met meer dan 500 objecten uit de 800 jarige geschiedenis van het kasteel. Naast meesterwerken van de goud- en zilversmeedkunst zijn er ook obscure objecten zoals de 'muntenpoeper' te bezichtigen.

 

Tijdens een rondleiding door de burcht maakt u ondermeer kennis met de feestelijke ridderzaal, het schitterende gotische gewelf van de vaandelzaal en de nog intakte laat-middeleeuwse keuken. Overal hangen wapens, harnassen, schilderijen, wandtapijten. Het elandgewei in de jachtkamer heeft een telg uit de familie Eltz een eeuw geleden in Alaska geschoten. Het beroemdste schilderij in de collectie 'Madonna met kind en druif 'van Lucas Cranach d. Ä.

 


Informatie

Gräflich Eltz'sche Kastellanei

Burg Eltz

D-56294 Münstermaifeld

 

T +49-2672-950500

E-Mail

Internet

 

geopened:

1 apr - 1 nov dagelijks 9.30 uur - 17.30 uur

Kaart

 

Zin gekregen om naar Burg Eltz te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Burg Eltz bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze