Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Maagdenburg

Maagdenburg ligt in de deelstaat Saksen-Anhalt. Een stad die werkt aan de toekomst en een trekpleister is voor mensen die graag iets anders zien. De Groene Citadel van de Oostenrijkse architect Friedensreich Hundert- wasser is op zichzelf voldoende reden om naar Maagdenburg te gaan. Het was zijn laatste bouwwerk en hij wilde ermee bereiken dat mensen meer gaan nadenken over milieu en architectuur en de combinatie hiervan. De Groene Citadel is gebouwd rond twee binnenplaatsen en herbergt ondermeer woningen en een hotel. Uniek is de Hundertwasser Galerie en de kunstwinkel met originele werken van Hundertwasser.

Binnenvaartstad aan de Elbe

Maagdenburg ligt aan de belangrijke vaarwegen de Elbe, het Elbe-Havel-Kanaal en  het Mittellandkanaal. Deze belangrijke vaarroutes kruisten elkaar net niet en daar is verandering in gebracht met het Waterwegenkruispunt even ten noorden van de stad. Onderdeel van het Waterwegenkruispunt is de 918 meter lange kanaalbrug en de dubbele spaarsluis Hohenwarthe. Door de komst van het Waterwegenkruispunt werd de imposante scheepslift Schiffshebewerk Rothensee overbodig en is nu een industrieel monument.

Overblijfselen van oud Maagdenburg

Maagdenburg is tweemaal verwoest: in 1631en in 1945. Veel oude gebouwen zijn er niet over, maar wat er is, is de moeite waard. In de gotische Keizerdom ligt keizer Otto de Grote begraven. In de kerk zijn ook nog restanten van de kerk uit 955 te zien zoals de crypte en de kelderverdie- pingen van twee oosttorens. Het klooster Unser Lieben Frauen is het oudste gebouw van de stad en een prachtig voorbeeld van Romaans architectuur. Andere interessante oude gebouwen zijn de Parochiekerk St. Petri, de Wallonerkirche en de 15e eeuwse Lukasturm.


Kunst en cultuur

Het Cultuurhistorisch museum toont een grote diversiteit aan verzamelingen. Aan de ene kant zijn er prachtige middeleeuwse sculpturen, maar ook 19e eeuwse stoommachines en 20e eeuwse schilderkunst.Theater Magdeburg biedt hoogwaardige cultuur met opera’s, operettes en toneel. Eenzaam aan de top staat het Poppentheater Magdeburg, het modernste poppentheater van Europa.

Informatie

Tourist Information Magdeburg

Ernst-Reuter-Allee 12

D-39104 Magdeburg

 

T +49 (0)391 19433

E-mail

Internet

Kaart

 

 

 

Zin gekregen om naar Maagdenburg te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Maagdenburg bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze
In het centrum van Maagdenburg is een milieusticker verplicht.