Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Lüneburger Heide

Het uitgestrekte heidegebied ten zuiden van Hamburg ligt tussen de rivieren Elbe en Aller. Het Naturschutzpark Lüneburger Heide is een van de grootste Duitse natuurparken. Rondom de Wilseder Berg wordt de dieren- en plantenwereld sinds 1921 volledig beschermd. Overal in het landschap staat de typische Nedersaksen-boerderij. Maar ook buiten het park hebben de heidedorpjes weinig van hun oude charme verloren: typisch voor de streek zijn de vrijstaande houten klokkentorens van de dorpskerkjes die door grote bomen worden omringd.

Heide, zover het oog reikt

Bijna synoniem voor de Lüneburger Heide is het Naturschutzpark Lüneburger Heide rondom de Wilseder Berg. Undeloh, Döhle, Nieder- en Over-

haverbeck zijn ideale uitgangspunten voor een heerlijke wandeling of ontspannende fietstocht. Ook vanuit steden als Celle en plaatjes als Örtze, Faßberg, Hermannsburg, Unterlüß in het Naturpark Südheide kunt u het oude cultuurlandschap ontdekken. Vooral van begin augustus tot midden september, als de heide bloeit en het hele landschap in een paars licht wordt gedompeld, is het hier hoogseizoen.

 

Op de rond 2000 kilometer aan fietspaden zijn 3 langeafstandsroutes, zoals de Lüneburger Heide-Radweg of de Allerradweg, en een heleboel thematische lokale routes uitgezet, zodat er voor zowel de recreatieve als de sportieve fietser een geschikt aanbod is. Een wandeling is ongetwijfeld de optimale manier om het landschap intensief te beleven. De kleine heuvels vormen ook voor de ongeoefende wandelaar en gezinnen met kinderen geen noemenswaardig obstakel.

 

De snelste achtbanen, de spannendste safari’s

Nergensin Duitsland zijn op zo´n kleine oppervlakte zoveel attractieparken te vinden als in de Lüneburger Heide. Het Heidepark Soltau biedt meer dan 50 attracties, waaronder Colossos, de grootste houten achtbaan ter wereld, en Desert Race, naar eigen zeggen de snelste achtbaan ter wereld. In het Vogelpark Walsrode zijn zo´n 700 vogelsoorten uit de hele wereld te zien. Vliegshows met roofvogels en een ontdekkingstocht in de ‘middeleeuwse’ uilenburcht zorgen voor een afwisselend dagje uit voor de hele familie.

 

In het Serengeti Park Hodenhagen maakt u een safari met de eigen auto: leeuwen, tijgers en olifanten lopen gewoon vrij rond. Geliefd bij de kleintjes is de grote kinderboerderij en de Affenwelt, met meer dan 200 apen. Over de talrijke andere vrijetijds-

activiteiten in klimparken, skihallen, racebanen en indoorspeeltuinen hebben we het dan nog helemaal niet gehad.

 

Informatie

Lüneburger Heide GmbH
Wallstr. 4
D-21335 Lüneburg

T +49 (0)4131 309960
Email
Internet

Kaart


Zin gekregen om naar de Lüneburger Heide te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar de Lüneburger Heide bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze