Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Kiel

Kiel ligt aan de Oostzee en aan het begin van het Kielkanaal dat de Noordzee en de Oostzee met elkaar verbindt. Mede dankzij het kanaal kon Kiel uitgroeien tot een belangrijke havenstad. Sinds de val van de Muur is de handel met Rusland en de Baltische Staten enorm gegroeid waardoor het transport door het kanaal tussen 1996 en 2005 bijna verdubbelde. Behalve koopvaardijschepen vertrekken uit Kiel ook de veerdiensten naar de Oostzeehavens in onder andere Scandinavië en Rusland.

 

Wie Kiel zegt, zegt water, havens, schepen, zeilen. Kiel bezoeken is dus varen op de rondvaartboot door de havens, het bezoeken van een scheeps-

werf of vissen kijken in het Aquarium. Natuurlijk is er in de stad ook het een en ander te bezichtigen. Let vooral op de vaak originele combinaties van moderne en oudere architectuur. Kiel heeft een markt met mooie oude gebouwen en een stadhuis waarvan de toren te beklimmen is. Maar misschien wel het leukste op de Alte Markt is de Kieler Brauerei met niet alleen keuze uit diverse soorten bier van het huismerk, maar ook een heerlijke kaart met stevig, traditioneel Duits eten.

 

Kieler Woche – meer dan zeilen

Kiel is een belangrijke stad in de zeilwereld. Twee keer, in 1936 en in 1972 werden hier de Olympische zeilwedstrijden gehouden. Ieder jaar is er de Kieler Woche met de grootste zeilregatta ter wereld. Gedurende negen dagen presenteert de Kieler Woche een programma met circa 1800 onderdelen. Gemiddeld bezoeken drie miljoen mensen dit jaarlijkse hoogtepunt van Kiel en de internationale zeil-wereld: iedereen die ook maar iets in de zeilwereld betekent, is aanwezig. Er zijn wedstrijden voor grote zeiljachten, voor 1-persoonsbootjes, voor surfboards en voor alles daar tussenin.

 

Behalve zeilwedstrijden is er nog veel en veel meer te doen tijdens de Kieler Woche: op talloze podia in de stad is heel veel muziek, er is straattheater, musea hebben speciale tentoonstellingen, in de theaters kan men genieten van klassiek ballet, opera en theater. Maar ook zijn er politieke debatten, lezingen en seminars. Zeilen is niet de enige sport-

wedstrijd, tijdens de Kieler Woche houdt zo’n beetje iedere landsport ook een kampioenschap: basketbal, handbal, maar ook dans en midget golf. Kinderen hebben een geweldige tijd op de Spiellinie,

het grootste culturele kinderfestijn in Duitsland. Het maritieme hoogtepunt van de Kieler Woche is ongetwijfeld de Windjammerparade, de intocht van de grote klassieke zeilschepen. De Mir, de Sedov, de Alexander van Humboldt komen allemaal naar Kiel toe.

 

Informatie

Kiel Marketing e.V.

Geschäftsbereich Tourismus

Andreas-Gayk-Straße 31 B

Neues Rathaus - EG

D-24103 Kiel

 

T +49 431 679100

E-Mail

Internet

Kaart

 

 

Zin gekregen om naar Kiel te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Kiel bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze