Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Karlsruhe

In de Rijnvlakte, tussen het Zwarte Woud en de bergen van de Pfalz, ligt Karlsruhe. De stad is het culturele en economische centrum van een florerende technologieregio waar het leven goed is. Karlsruhe, dat 285.000 inwoners telt, kan worden gekarakteriseerd als een broedplaats voor innovatie en economische ontwikkeling, maar heeft onmiskenbaar ook stijl. Het is een ideale bestemming voor een vakantie met het hele gezin, een culturele vakantie of een stedentrip voor levensgenieters. In de talrijke parken en de dierentuin van Karlsruhe kunt u heerlijk wandelen. En in het voetgangersgebied in de binnenstad en het enorme overdekte winkelcentrum kunt u eindeloos winkelen.

 

Overzichtelijke stadsplanning

Pas in 1715 stichtte markgraaf Karl Wilhelm van Baden-Durlach de stad die hij vervolgens zijn naam gaf. Het aparte van zo’n relatief jonge stad is dat de plattegrond geheel gepland is. De binnenstad is ontworpen als een cirkel met een radiaal van 800 m. Markgraaf Karl nam voor zijn eigen residentie het zuidelijke gedeelte van de cirkel in beslag. Achter het kasteel ligt de Botanische Tuin met prachtige 19e-eeuwse kassen.

 

Cultuur & evenementen

Culturele hoogtepunten zijn er in Karlsruhe het hele jaar door. Bezoek bijvoorbeeld een van de vele musea. In het Badische Landesmuseum, het Naturkundemuseum en de Staatliche Kunsthalle zijn altijd wel interessante tentoonstellingen te bezichtigen. Uniek is het Zentrum für Kunst und Medientechnologie, ‘het Duitse Centre Pompidou’: dit is het allereerste interactieve museum ter wereld!

 

Informatie

Touristen-Information

Bahnhofsplatz 6

D-76137 Karlsruhe

 

T +49 (0)721 3720 5383/-84

E-mail

Internet

Kaart

 

 

 

Zin gekregen om naar Karlsruhe te gaan? Kijk voor hotels bij onze partner booking.com. Voor treinreizen naar Karlsruhe bent u bij NS Internationaal aan het juiste adres.

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze
In het centrum van Karlsruhe is een milieusticker verplicht.