Zum Inhalt der Seite
Héél veel ideeën voor je vakantie naar Duitsland!

Lohr am Main: idyllisch stadje aan de Main

Ontdek de talrijke pleinen en bezienswaardigheden tijdens een wandeling door het oude centrum van Lohr a. Main in Franken. Het Spessartmuseum in het kasteel geeft een goede indruk van het armoedige leven vroeger van de bewoners van de streek Spessart. Hier ervaar je alles over Sneeuwwitje, die in dit slot zou zijn geboren. In het hart van het voetgangersgebied met zijn talrijke vakwerkhuizen ligt het oude stadhuis. Vanaf de Bayertum heeft u een fantastisch uitzicht over de stad en de rivier de Main. Het zijn maar '147 treden' naar de de woning van de torenwachter. De stadstoren is genoemd naar de familie Bayer die hier meer dan 2 eeuwen lang uitkijk hield naar vijanden of brand. Het Lohrer Fischerviertel, staat als geheel onder monumentenzorg. Hier zijn ook nog delen van de oude stadsmuur te zien. De Fischergasse en Muschelgasse zijn oerromantische straatjes die in de zomer met veel bloemen zijn versierd.
Wat mag je niet missen in Lohr am Main?

Schloss: ooit de residentie van de Graven von Rieneck. Tegenwoordig is het Spessartmuseum hier gehuisvest. De gracht en de verdedigingsmuur uit de 15e eeuw zijn goed bewaard gebleven. En ja, misschien wel het belangrijkste: op 1725 zou hier Sneeuwwitje zijn geboren!

Altes Rathaus: rond 1600 was Lohr een rijke stad. Dit is te zien aan het stadhuis dat in de stijl van de weserrenaissance is gebouwd. Door de grote poorten aan alle 4 zijdes van het gebouw kon vroeger een ruiter zonder van zijn paard te stappen de markthal binnenrijden.

Lohrer Fischerviertel: deze wijk staat in zijn geheel op de monumentenlijst. Dit is het beste voorbeeld van een middeleeuws stadje in dit deel van Franken. Bijzonder pittoresk zijn de Fischergasse en Muschelgasse.

St. Michael-kerk: de kerk en de omringende gebouwen vormden in de vroege middeleeuwen een zogenaamde kerkburcht. Hieruit is de latere stad ontstaan. Dit is nog aan de ommuring en de kleine poort te zien.

Bayersturm: de beklimming naar boven (147 treden) wordt beloond met een heerlijk uitzicht over het historische centrum van Lohr. Vroeger leefde in de woning boven in de toren de torenwachter met zijn gezin. De torenwachter moest de bevolking tijdig waarschuwen in het geval van gevaar of brand.

 

 

 

 

 

Wist u dat ...

Sneeuwwitje uit Lohr komt? De sprekende spiegel, vader, moeder, stiefmoeder en Sneeuwwitje, het ruige bos, het jonge everzwijn, de dwergen, de glazen kist, de pantoffels van ijzer: alle bekende begrippen uit het sprookje van Sneeuwwitje zijn te verbinden met feiten, data en plekken in en rond Lohr. Met behulp van de 'wetenschappelijke methodes van de fabulologie' werd bewezen dat het sprookje tussen Lohr en Bieber in de Spessart speelde en Sneeuwwitje dus een bewoner van Lohr was.
En wie het niet gelooft is zelf schuld ...Informatie

Kaart

Foto's: Achtergrond © Stadt Lohr a.Main | Schloss © Stadt Lohr a.Main | Altes Rathaus © Jürgen Goldbach | Lohrer Fischerviertel © Stadt Lohr a.Main | St. Michael-kerk © Stadt Lohr a.Main | Bayersturm © Stadt Lohr a.Main | Actieve ontspanning © Stadt Lohr a.Main | Stadsrondleidingen © Stadt Lohr a.Main

 

 
 

Wat voor soort
vakantie zoekt u?

Schrijf u nu in voor onze